POLICIJSKA AKCIJA ''IZVOR'' U ROŽAJAMA: Uhapšene četiri osobe, zaplenjeno 3.000 šteka cigareta

M. SEKULOVIĆ

19. 01. 2024. u 13:31

ZBOG sumnje da su se bavili švercom cigareta, jutros su u Rožajama, glavnom švercerskom punktu prema Kosovu i Metohiji, uhapšene četiri osobe.

ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА ИЗВОР У РОЖАЈАМА: Ухапшене четири особе, заплењено 3.000 штека цигарета

Crnogorska policija / Foto D. Milovanović

-Službenici Sektora za borbu kriminala, Odseka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala isprovođenje finansijskih istraga, sproveli akciju kodnog naziva ''Izvor'' i druge operativno taktičke mere i radnje koje su vezane za suzbijanje i otkrivanje krivičnih dela u vezi sa krijumčarenjem akciznih roba i prekograničnog kriminala na području teritorije opštine Rožaje, koja je rezultirala razbijanjem lanca krijumčara, tvrde iz Uprave policije Crne Gore, navodeći da su izvršeni pretresi stanova na pet lokacija, kao i pretres jednog teretnog motornog vozila.

-Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti za  koje se sumnja da su korišteni za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje i krivičnih dela nedozvoljena trgovina. Pronađena su sredstva za komunikaciju - radio veze i mobilni uređaji, takođe, pronađen je i tzv. bunker u jednom teretnom motornom vozilu, za koji se sumnja da je koršiten zaprevoz krijumčarenih cigareta. U jutrošnjoj akciji, lišena su slobode četri lica, E.M. (35), E.M. (33), M.M. (29) i E.K. (47), svi iz Rožaja, zbog sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenje u produženom trajanju i oni će uz krivične prijave biti privedeni državnom tužiocu na dalju nadležnost, saopštila je policija.

Kako se napominje, u sklopu ovog predmeta, kodnog naziva ''Izvor'', podneto je ukupno osam krivičnih prijava protiv 16 lica koja se sumnjiče za krivična dela krijumčarenje i nedozvoljena trgovina, a kojom prilikom je oduzeto 2.895 šteka cigareta u vrednosti oko 70.000 evra, kao i druga akcizna roba u vrednosti od oko 5.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)