HAVARIJE NA KANALIZACIONIM INSTALACIJAMA: U toku sanacija deonice u Đenovićima

V.V.

22. 01. 2024. u 14:55

Na putu uz obalu u Đenovićima, na hercegnovskoj rivijeri, u toku su radovi na deonici na kojoj je u više navrata dolazilo do havarija na vodovodnim i kanalizacionim instalacijama zbog prodora podzemnih ali i morske vode.

ХАВАРИЈЕ НА КАНАЛИЗАЦИОНИМ ИНСТАЛАЦИЈАМА: У току санација деонице у Ђеновићима

fOTO: vV.V.

Vrednost radova je oko 47 hiljada evra bez PDV-a, informiše direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Aleksandar Kovačević. Posao je poveren hercegnovskoj firmi, a prema rečima Kovačevića morska voda, na tom delu dugom sedamdesetak metara,spira sav tampon sloj ispod asfalta.

-Pribegli smo betoniranju, odnosno pravljenju malih potpornih zidova, koji će držati betonsku ploču  ali i odvoditi moguću podzemnu vodu, koja postoji i dotiče sa strane Vojvodića mula.

Podzemna voda biće preusmerena u obližnji kanal, a betonski radovi bi trebalo da budu privedeni kraju pre početka Praznika mimoze, 15. februara.

Ovom intervencijom, trebalo bi da konačno bude rešen problem propadanja ove deonice saobraćajnice duž rivijere.To je međutim samo deo rešenja jer je mnogo oštećenja na kolektoru, zbog nestručno izvedenih radova. Predstavnici renomirane nemačke kompanije koji su nedavno trebalo bi da do  kraja februara dobiju snimak cele trase kolektora koji nije sniman po fazama kada su bili izvođeni radovi. Nakon toga njihov zadatak biće da  daju studiju izvodljivosti, šta bi trebalo rekonstruisati i koliko bi to koštalo. Na osnovu Studije izvodljivosti biće raspisan tender za izvođača radova na sanaciji kolektora na kome česti kvarovi prouzrokuju nekontrolisano izlivanje otpadnih voda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave