HUMANOST NA DELU: Osamdest učesnika iz regiona u hercegnovskoj akciji dobrovoljnog davanja krvi

V.V.

26. 02. 2024. u 14:47

U prvoj ovogodišnjoj akciji koju je organizovao vredni hercegnovski Klub dobrovoljnih davalaca krvi u saradnji sa Opštinom i hotelom Plej, okupilo se čak osamdeset davalaca dragocene tečnosti koja život znači.

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ: Осамдест учесника из региона у херцегновској акцији добровољног давања крви

Foto: RTHN

- U Herceg Novi su došli članovi sedam društava, naših prijatelja koji su podržali akciju. Pored davalaca iz Herceg Novog u akciji su učestvovali članovi dva prijateljska kluba iz Ugljevika, “Rudar” i “Soko 2020”, članovi Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi “Banja Luka” iz Banja Luke, Udruženja “Radovinja” iz Ljubinja, Udruženja “Gacko”, zatim novopazarskog Udruženja „Novi Pazar“, Željezare Nikšić i ovo je, mogu reći najmasovnija akcija koju smo organizovali – ističe predsednik hercegnovskog kluba, Zoran Srdanović.

Hercegnovski Klub dobrovoljnih davalaca aktivan je već devet godina, a Srdanovć kaže da su za to vreme krv dali više od 1600 puta.

- Klub je sve brojniji, a osim u Crnoj Gori aktivni smo i u regionu. Učestvovali smo u akcijama dobrovoljnog davanja krvi u Severnoj Makedoniji, u Beogradu, Jagodini, Banja Luci, Istočnom Sarajevu, kaže Srdanović, i dodaje da se onda i davaoci krvi iz tih geadova rado odazovu i pridruže hercegnovskim akcijama. Miroslav Vuković iz Udruženja dobrovoljnih davalaca Gacko kaže da su do sada 11 puta učestvovali u akcijama  u Crnoj Gori, u Herceg Novom su drugi put.

- Drago nam je da dođemo, družimo se malo, damo tu dragocenu krv jer znamo šta znači jedna kap, a tek doza krvi koja nekome  spasimo ili produži život – objašnjava Vuković.

– Uvek me vodi misao da mogu nekome spasiti život, kaže  Radovan Kostić jedan od četvorice davalaca koji su došli iz Nikšića. Ovaj član Kluba mladih i veterana Željezare Nikšić krv je dao 90 puta u Crnoj Gori i u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!