HERCEGNOVLJANI NA FESTIVALU U ITALIJI: Grad predstavljaju muzika i mažoretke

V.V.

10. 03. 2024. u 14:13

Hercegnovska Gradska muzika i mažoretke do 17. marta učestvuju na Festivalu proleća „Badem u cvetu“ u Agriđentu u Italiji, koji je ove godine okupio 13 hiljada učesnika iz celog sveta.

ХЕРЦЕГНОВЉАНИ НА ФЕСТИВАЛУ У ИТАЛИЈИ: Град представљају музика и мажоретке

fOTO: FB Gradska muzika

Da bi nastupili na festivalu koji se održava 76 godina i najstariji je u Italiji, prošli smo vrlo stroge provere, kaže predsednica Gradske muzike Valentina Kulinović.

-Pre dve godine pristupili smo Svetskoj Asocijaciji festivala i od njih dobijamo obaveštenja na kojim manifestacijama možemo da učestvujemo. Ponuda za Agriđento nam je privukla pažnju. Krajem novembra prošle godine smo počeli da dostavljamo sve ono što je potrebno za prvu etapu, potom za drugi i treću. Kada smo prošli ta tri eliminaciona kruga i ispunili sve uslove  dobili smo zvanični poziv za učešće,objasnila je Kulinović i dodala da su za festival pripremili poseban program.

-Dva naša člana nosiće narodnu nošnju, predstavićemo pesme iz Boke. Posebno će nastupati naši perkusionisti, očekuje nas preko deset defilea na različitim lokacijama. Nas sa Balkana grupisali su sa učesnicima iz Amerike, jer im je jako bitan vizuelni momenat, šarenilo. Oduševili su ih naši ulični performansi to jest izlazak mažoretki iz orkestra, što smo počeli da primenjujemo 2020. godine. To ćemo izvesti i na festivalu, kazala je Kulinović.

Odlazak na festival podržali su Opština Herceg Novi i Sekretarijat za kulturu i obrazovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)