KONKURS ZA ŠEFA UP U PONEDELJAK: MUP pokreće upravni spor zbog utvrđivanja zakonitosti izbora Aleksandra Radovića

V.K.

16. 03. 2024. u 10:31

MINISTAR unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je interes svih da Upravni sud utvrdi da li je rešenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora Uprave policije doneto na zakonit način, poručujući da će resor na čijem je čelu pokrenuti upravni spor.

КОНКУРС ЗА ШЕФА УП У ПОНЕДЕЉАК: МУП покреће управни спор због утврђивања законитости избора Александра Радовића

Vlada Crne Gore

Do tada, najverovatnije u ponedeljak, raspisaće konkurs za direktora policije u punom petogodišnjem mandatu.

O izabranom v. d. direktora UP Aleksandru Radoviću koga su njegovi partijski saborci iz poslaničkog kluba Demokrata proglasili kadrom bivšeg i uhapšenog direktora UP Veselina Veljovića, ministar je rekao da ga niko od njih nije konsultovao pre saopštenja.

- Ne znam jesu li polazili od pretpostavke da je on u vreme Veljovića obavljao važne funkcije ili da je od strane Vlade Mila Đukanovića imenovan - rekao je Šaranović.

Da bezbednosni sektor ne bi ostao bez vođstva nakon rešavanja situacije sa bivšim direktorom UP Zoranom Brđaninom izbor v. d.direktora bio je nužan, smatraju u Pokretu "Evropa sad".

Milović

VLADA Crne Gore odredila je ministra pravde Andreja Milovića (nedavno isključen iz PES-a) za zamenika Nacionalnog saveta za borbu protiv korupcije, kojim će predsedavati Momo Koprivica, potpredsednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i korupciju iz Demokratske Crne Gore.

- Potrebno je demistifikovati dve teze. Prva je da je problem čovek koji je šest godina (2015-2021) doprinosio Evropolu u periodu kada ta organizacija intenzivno presreće, sakuplja, a zatim dekriptuje komunikaciju sa skaj-aplikacije. Takav čovek, bez mrlje u karijeri ne može biti deo problema, već isključivo rešenje. Druga je da je Aleksandar Radović bio desna ruka Veselina Veljovića koji se nalazi u pritvoru upravo zahvaljujući dokaznom materijalu prikupljenom putem skaj- aplikacije - kaže sekretar poslaničkog kluba PES-a Milutin Butorović.

Bivši član parlamentarnog Odbora za bezbednost i odbranu Nebojša Medojević smatra da reforme u policije zahtevaju diskontinuitet od ere služenja DPS-a - mafiji.

- Policiju treba temeljno očistiti od kadrova DPS mafije. Čišćenje početi od vrha i sve policijske funkcionere postavljene u vreme DPS mafije treba otpustiti i pokrenuti krivične i finansijske istrage protiv njih. Ova smejurija oko razrešenja Brđanina i izbora v. d. direktora policije je najbolji dokaz da su zakonska rešenja usvajana u vremenu DPS mafije, neupotrebljiva za reforme - ocenjuje Medojević i dodaje da je neophodno vanredno stanje kako bi se na čelna mesta u policiji i ANB postavili čisti ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave