BUDVA NA PRAGU VANREDNIH IZBORA: Odbornicima kraći mandati, većina protiv prinudne uprave Vlade

B. DABIĆ

24. 03. 2024. u 18:47

POSLE 17 meseci apsolutne vlasti Demokratskog fronta u Budvi, biće skraćeni mandati aktuelnom sazivu Skupštine opštine. To znači da je metropola turizma na pragu vanrednih izbora.

БУДВА НА ПРАГУ ВАНРЕДНИХ ИЗБОРА: Одборницима краћи мандати, већина против принудне управе Владе

Gradski.me

Višemesečna kriza vlasti u Budvi rešena je danas nakon što su odbornici Skupštine opštine Budva podržali inicijativu grupe građana za skraćenje mandata. Budvani rekli –ne prinudnoj Upravi koju je najavila Vlada i Skupština Opštine Budva većinom glasova, 21 za , usvojila je odluku za skraćenje mandata.

Podsetimo, jedinstveni Demokratski front u Budvi je na  poslednjim lokalnim izborima osvojio ubedljivu pobedu koja se manifestovala na 18 mandata, od ukupno 33 odbornika u loklanom parlamentu. Kriza vlasti je započela ubrzo nakon što je 13.aprila uhapšen predsednik Opštine Milo Božović koji je skoro godinu dana u pritvoru. Božović je iz zatvora potpisivao odluke, rešenja za plate, a pre 10 dana Vlada je dala rok SO Budva da izabere potpredsednika Opštine, usvoji Strateški plan i donese Odluku o privremenom udaljavanju Božovića sa funkcije. Odbornici su ispunili prva dva  uslova, ali se većina podelila oko Odluke o udaljavanju Božovića sa funkcije.

Za skraćenje mandata bio je deo DF okupljen oko predsednika SO Budva Nikole Jovanovića, što  je podržala i novoizabrana potpredsednica Opštine Jasna Dokić. Oni su saopštili da imaju podršku Mila Božovića. Izriččito su bili za uvođenje prinudne uprave.

O tome su se izjasnili na danas održanoj 13. sednici SO Budva.

Na početku prozivke  odbornika Odbornički klub "Za budućnost Budve NSD PZP" je napustio sednicu. Inicijativu za skraćenje mandata podržali su  odbornici kluba "Budva naš grad, naša kuća, naša porodica" koje predvodi predsednik Skupštine Opštine Budva Nikola Jovanović. Takođe, za skraćenje mandata aktuelnog saziva SO Budva su glasali odbornici iz partija DPS, SDP, Demokrate. URA.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024