PARTIJE PUNE PODELA: Iako se činilo da nepoznanica nema, u Andrijevici pred izbore vri

M. SEKULOVIĆ

13. 04. 2024. u 06:45

U ANDRIJEVICI vri pred lokalne izbore zakazane za 2. jun. I to u gotovo svim partijama,koje se uveliko spremaju za izbore, ali, istvremeno osim sa potencijalnim koalicionim partnerima,muku muče i sa zbivanjima u svojim redovima.

ПАРТИЈЕ ПУНЕ ПОДЕЛА: Иако се чинило да непознаница нема, у Андријевици пред изборе ври

M. SEKULOVIĆ

Zasada sve se vrti oko nastupa Socijalističke narodne partijae Crne Gore (SNP) i Nove srpske demokratije, koje su pod sloganom "Za budućnost Andrijevce-SNP-DF", bile na vlasti u Andrijevici, zajedno sa Demokratama, sa kojima je predizbornu koaliciju gotovo već sklopila SNP, koja posle jedne neuspele "runde" pregovora, ponovo razgovara sa Novom.

- Jeste, pričali smo i u četvrtak. Mi smo otvoreni za široku koaliciju, ali, zasada nema dogovora - kažu iz SNP.

Nesporazumi u PES

VELIKO interesovanje ne samo u Andrijevici, vlada za nastup Pokreta "Evropa sad", u kome je takođe došlo do "nesporazuma", nakon što je predsednik države Jakov Milatović napustio Pokret. Nakon toga, nekoliko već viđenih kandidata za vrh odborničke liste na izborima u Andrijevici, jednostavno je ispalo iz konkurencije. Razlog, bliskost i prijateljske veze sa Milatovićevim savetnikom, bivšim ministrom poljoprivrede u Vladi Zdravka Krivokapića, Aleksandrom Stijovićem.

Koalicija sa SNP i Demokratama garantuje pobedu na izborima, možda i apsolutnu vlast, kažu u taboru Nove, čiji čelnici razgovaraju sa DNP Milana Kneževića. On je pre nekoliko dana najavio široku koaliciju sa Novom, Pravom Crnom Gorom i Slobodnom Crnom Gorom, uz poziv svim partijama osim DPS i satelita. Par dana kasnije, Knežević je najavio koaliciju sa Slobodnom Crnom Gorom, napominjući da se razgovara i sa građanskom listom "Za budućnost naše dece", Ivana Radojevića, doskorašnjeg funkcionera SNP, koji će, nema sumnje, odneti deo glasova svojoj dojučerašnjoj partiji.

- Mi razgovaramo sa DNP, ali i sa SNP. Pričaćemo o svemu i na današnjem Glavnom odboru partije - kažu iz Nove srpske demokratije, koju su mesecima potresali sukobi pa je mesni odbor bio raspušten.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave