DEMOKRATSKI FRONT OGORČEN: Neke proslave rizik, a druge nisu?

M. S.

15. 07. 2020. u 08:41

DEŠAVANjA u protekla dva dana u Bijelom Polju su pokazala da policija selektivnim pristupom poštovanju mera NKT-a nije ništa više nego organ partije na vlasti. Ovo je tvrdnja Opštinskog odbora Demokratskog fronta Bijelo Polje, posle događaja koji su dva dana tresli ovo mesto i nastavljaju da talasaju javnost u Crnoj Gori.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ОГОРЧЕН: Неке прославе ризик, а друге нису?

Foto: Novosti

Tokom petrovdanske auto-litije 12. jula, kojom se tradicionalno obeležavao dan Crkve Sv. Petra i Pavla, najvećeg verskog i istorijskog spomenika ovog grada, policija je podigla sve svoje snage kako bi zaustavila učesnike, iako su poštovana pravila NKT-a o broju saputnika u vozilu.

- Zaustavili su saobraćaj u naselju Rakonje na puna tri sata, čime su ugrozili kako zdravlje ljudi koji nisu mogli proći u oba smera, tako i svojih službenika koji su to vreme proveli zbijeni jedan pored drugog. Bilo je i hapšenja. Ni to im nije bilo dosta - napominju u DF - već su dan kasnije dva sveštenika morala da daju izjave u zgradi MUP-a, gde su čekala više sati i izlagala se neprijatnostima, iako nigde nisu navedena kao organizatori bilo čega.

OBNOVLjEN SRUŠENI KRST

NA Međeđem kršu na Drijenku kod Kolašina, gde su pre 20 dana postavljeni krst i trobojka Kraljevine Crne Gore, na Petrovdan je krst polomljen i bačen među stene. Vernici su vrlo brzo obnovili krst.

Već sledećeg dana, kolona koja je proslavljala praznik državnosti nesmetano je prošla?!

- Na pitanja učesnika auto-litije upućeno komandiru policije da li će i sledećeg dana policija isto postupiti s najavljenom kolonom koja planira da na isti način kao i auto-litija proslavi Dan državnosti, od komandira dobijaju uveravanja da će biti zaustavljena na istini način - kažu u OO DF. - Samo dan kasnije počinje proslava 13. jula. O kontrolisanju od strane policije, zaustavljanju i sličnim merama nema ni traga.

U OO DF naglašavaju da je ovakvim selektivnim činjenjem, odnosno nečinjenjem, svojevrsnim suspendovanjem mera NKT-a, bjelopoljska policija dokazala svoj partijski karakter i da su služba samo jedne male grupe građana, dok za većinu predstavljaju pendrek kojim se pokušavaju disciplinovati oni čijem se verskom osećaju protivi vladajuća partija.

NOVO PRIVOĐENjE

U Bijelom Polju je u utorak usledilo novo privođenje, ovoga puta zbog objave na društvenoj mreži "Fejsbuk". Osnovni državni tužilac vaga da li u komentarima N. R. iz ovog grada ima elemenata krivičnog dela - pretnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)