MILAČIĆ PISAO IRINEJU: Narod Crne Gore već je izabrao budućeg mitropolita!

Novosti online

04. 11. 2020. u 16:16

PREDSEDNIK Prave Crne Gore i poslanik Marko Milačić, u otvorenom pismu patrijarhu SPC Irineju kaže da je narod Crne Gore već izabrao vladiku nikšićko budimljanskog Joanikija za naslednika mitropolita Amfilohija.

МИЛАЧИЋ ПИСАО ИРИНЕЈУ: Народ Црне Горе већ је изабрао будућег митрополита!

Foto: Printskrin

- Ustrojstvo Srpske pravoslavne crkve u izboru novog mitropolita Crne Gore ima svoj zapisan red, ali molim Vas da znate, Vaša Svetosti, narod Crne Gore je već izabrao svog budućeg mitropolita - napisao je Milačić u pismu patrijarhu Irineju i istakao da je to vladika Joanikije.

Milačić navodi da su mitropolit Amfilohije i vladika Joanikije izborili narodnu borbu sa parolom "ne damo svetinje", a da je mitropolit tu narodnu borbu, kako kaže, platio i životom.

Milačić piše da je vladika Joanikije stao u red najprogonjenijih u istoriji i da, dok pravoslavni u Crnoj Gori uz sebe imaju vladiku Joanikija, ni mitropolit Amfilohije, kaže, više nije mrtav.

Narod je, navodi, mimo reda i pravila izabrao mitropolita po duži, jedinog kog će slediti, jedinog kog će narod, nakon smrti svog duhovnog oca, prihvatiti.

(CDM)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!