ŠEST KANDIDATA ZA BEZBEDNOST: Sastav buduće vlade biće poznat najkasnije u petak, na čekanju MUP i Ministarstvo odbrane

V. KADIĆ

25. 11. 2020. u 07:52

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić izjavio je da će sastav njegovog tima biti poznat najkasnije do petka, a što se tiče kadrovskih ministarskih rešenja, još su na stend-baju pozicije ministra odbrane i unutrašnjih poslova, za koje postoje po tri kandidata.

ШЕСТ КАНДИДАТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Састав будуће владе биће познат најкасније у петак, на чекању МУП и Министарство одбране

Zgrada Vlade Crne Gore, Foto V. V.

Iako je lista "Crno na bijelo", članica pobedničke koalicije, osvojila najmanje mandata, još ranije je poznato da na te visoke funkcije "puca" njen lider Dritan Abazović. Uz to, gotovo je sigurno da će on pokrivati i mesto potpredsednika Vlade, i to kao jedini političar!

- Potpredsednik Vlade biće lider GP URA Dritan Abazović. Njegova uloga bi bila koordinacija svih sektora bezbednosne strukture. Postoje tri dela, jedan koji se nalazi u okviru Agencije za nacionalnu bezbednost, drugi u okviru Uprave policije i treći se tiče Ministarstva odbrane i vojno obaveštajnih akivnosti - saopštio je Krivokapić.

Po oceni ostalih članica nove parlamentarne većine, kandidovanjem Abazovića u tim Zdravka Krivokapića gubi se smisao postojanja ekspertske vlade. Radi "mira u kući" ali i zbog toga da se ne dozvoli nova šansa DPS Mila Đukanovića da se oporavi od izbornog nokauta 30. avgusta, svi poslanici će glasati za novu vladu.

- Poslanici Nove srpske demokratije glasaće u Skupštini za novu crnogorsku vladu. Međutim, čudno je da se 15 dana pred izbore ne zna ko su sve članovi novog kabineta - kazao je Andrija Mandić, lider Nove.

- Za nas je konačno rušenje režima Mila Đukanovića važnije od svega, pa i od odnosa koji je mandatar pokazao ne samo prema DF i NSD, nego i prema drugim strankama koje čine novu vlast.

Danas će biti nastavljeni razgovori predstavnika nove vlasti i odlazećeg tima Ministarstva finansija oko budžeta i drugih ekonomskih pitanja. Mandatar se nada da neće biti opstrukcije u vezi sa koncipiranjem budžeta za narednu godinu, "već će biti saradnja koja bi trebalo da doprinese poboljšanju života građana".

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kritikovao je takav odnos nove vlasti prema kadrovima odlazećeg režima Mila Đukanovića.

- Eksperti idu na predavanje kod ministra finansija iz vlade Duška Markovića. Gde je njihov stav o sporazumu sa MMF i planu štednje? Gde je predlog socijalne politike i borbe protiv siromaštva? Da li će biti revizija privatizacija? Da li će zaustaviti šverc cigareta kojima se budžet oštećuje za desetine miliona evra ili će nastaviti sa ugradnjom? Da li će apostoli razbiti farmaceutsku mafiju i monopole koji su doveli do najskupljih lekova u regionu? - saopštio je Medojević.

ZAPLENA IMOVINE TAJKUNA?

- Gde je plan prihoda od zaplene imovine Đukanovića i ostalih tajkuna prve i druge porodice? Radi se o milijardama evra opljačkanim od ovog naroda i države - tvrdi Nebojša Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!