HUMANOST HERCEGNOVSKOG ODBORNIKA: Četvorogdišnju naknadu dao za lečenje bolesne dece

V. V.

26. 11. 2020. u 19:27

ХУМАНОСТ ХЕРЦЕГНОВСКОГ ОДБОРНИКА: Четворогдишњу накнаду дао за лечење болесне деце

Foto: V. V.

FONDACIJI "Iva Bijelić" odbornik "Novske liste" u SO Herceg Novi Stefan Vukićević poklonio je odborničku naknadu za četiri godine. Reč je o iznosu od oko devet hiljada evra.

Uplata je već obavljena, a Vukićević objašnjava da se na hvale vredan gest odlučio čim je postao odbornik.

- Želeo sam da svu nadoknadu koja mi sleduje kao odbornika doniram u dobrotvorne svrhe. Izbor je pao na Fondaciju "Iva Bijelić - kazao je skromno Vukićević.

Podsetićemo, dvanaestogodišnja Novljanka Iva Bijelić se godinu dana borila sa sarkomom, ali je izgubila bitku i preminula dok je bila na klinici u Nemačkoj. U nizu humanitarnih akcija koje su za njeno lečenje organizovane prvenstveno u Herceg Novom ali i u drugim gradovima Crne Gore prikupljeno je oko 300 hiljada evra.

Nakon Ivinog odlaska osnovana je fondacija sa njenim imenom čiji je cilj da pomogne deci i mladima koji biju najteže životne bitke. Početna sredstva fondacije bila su ona preostala nakon Ivine borbe. Nešto više od 194 hiljade evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ivini anđeli

27.11.2020. 10:54

Hvala na predivnom gestu, hvala što ste pomogli da Fondacija pruži ruke još nekom djetetu kojem je to preko potrebno. A Iva, Iva će živjeti u svima nama uvjek, njen osmeh će krasiti svaku skalinu Herceg Novog, njen osmjeh će odzvanjati našim ulicama zauvjek. Anđele lijepi, hvala ti na svemu što si nas naučila, na svakom toplom pogledu koji si uputila i na onom slatkom šuškanju koje je krasilo tvoje toplo izgovoreno "HVALA PUNO SVIMA, VOLIM VAS!". Nedostaješ anđele lijepi, uspavana vilo.