U BERANAMA je u Cvetnom parku otkrivena bista maršalu SSSR Georgiju Žukovu.

pan

09.12.2020. 19:00

Pa i nemam nesto protiv ovog spomen obelezja ali ne znam kakvu posebnu vezu ima ovaj general sa, konkretno, Beranama ! Mislim da je vojvoda Pavle Djurisic imao ,kao oslobodilac Berana , mnogo veca prava na spomenik bez obzira na mnogo znacajniju ulogu generala Zukova u II sv. ratu .

vladimir

09.12.2020. 21:56

Jedan od najvećih komandanata II sv. rata, vrhunski strateg, kojeg se "klonio" i poštovao i sam Staljin zaslužuje ne samo spomenik, nego i njegov dan - dan ŽUKOVA, što bi moralo da važi i za Srbiju! Istina jeste da je plan napada na na Rusiju, zbog Titovih partizana odložen, NE "četnika" /plan Barbarosa/to "zakašnjenje" otežalo u žestokoj zimi nemačkoj armiji "Centar" Žukov je organizovao svoje generale i komandante da pruže otpor najjačoj sili U ISTORIJI koja pod imenom "šeste armije" pretstavljala - rešenje za Istok! To je Maršal Žukov uspešno rešio i - POBEDIO! Tu je i "slomio kičmu" Hitlerove nemačke! Pacifik i Normandija su obične benigne tuče, NEBITNE za pobedu nacizma! Uostalom Sovjetska CRVENA zastava se zavijorila na urušenom Rajhstagu i praktično završila II svetski rat!

BEOGRAĐANIN

09.12.2020. 22:19

Čestitam ! Tako se pokazuju prave antifašističke vrednosti C Gore ! A, ne kako neki na Kalemegdanu KOJI BRUKAJU SRBIJU I NAS SRBE- ANTIFAŠISTE !