SOLIDARNOST SA PETRINJOM: Herceg Novi skuplja humanitarnu pomoć za sve pogođene zemljotresom

V.V.

30. 12. 2020. u 18:31

IZ grada koji je osetio posledice zemljotresa još 1979. ali i talas dobre volje i pomoći koji je stizao sa svih adresa nekadašnje Jugoslavije, krenule su danas akcije prikupljanja pomoći za stanovnike Petrinje i ostale građane Hrvatske na područjima koja su pogođena zemljotresom.

СОЛИДАРНОСТ СА ПЕТРИЊОМ: Херцег Нови скупља хуманитарну помоћ за све погођене земљотресом

Foto: V.V.

- Inicijativa je bila spontana, pokrenuta preko nekoliko statusa na fejsbuku u želji da se pokaže solidarnost, međutim reakcija ljudi je bila brza. Ideja je bila da na jednom mestu skupljamo svu pomoć, ali je odziv i količina pomoći rapidno rasla i akcija se priširila na celu Crnu Goru, kaže Nevena Keković koja je pokrenula celu priču.

Punktovi za sabiranje pomoći formirani su potom osim u Herceg Novom i u Kotoru, Tivtu, Podgorici, Cetinju, a u pripremi su u  Budvi i  Nikšiću. Nakon novogodišnjih praznika sve će biti transportovano za  Hrvatsku.

Foto: V.V.

Punkt u Herceg Novom je  u ulici Save Kovačevića, a apel je uputila i volonterka, Maja Đurović.

- Ko je od nas preživio potres 79. godine u Boki, sve će mu biti jasno i taj sigurno ima  duše da  pomogne, kazala je Đurović.

Organizacija transporta radi se u koordinaciji sa ljudima u Hrvatskoj, njihovim Crvenim krstom i konzulatom u Crnoj Gori.

Predsednik Opštine Hreceg Novi, Stevan Katić uputio je saučešće porodicama stradalih u zemljotresu u Petrinji, gradskoj upravi  i svim građanima, u ime građana Herceg Novog i svoje lično.

- Herceg Novi vrlo dobro pamti zemljotres 1979. godine i posledice koje je on imao po našu zajednicu. Pamtimo i pomoć koja je stizala iz svih republika bivše Jugoslavije, na kojoj ćemo večno i nezimerno biti zahvalni. Smatrajte nas svojim gradom prijateljem, koji razume kroz šta prolazite. Sa namerom da pružimo ruku pomoći stradalim porodicama u Petrinji, Opština Herceg Novi će donirati finansijska sredstva za Vaš grad Crvenom krstu Republike Hrvatske, navedeno je između ostalog  u poruci predsednika Katića gradonačelniku Petrinje, Darinku Dumboviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!