I BEZ "ČETNIČKIH BRIGADA" Povukli se Milovi ambasadori

Novosti online

25. 02. 2021. u 22:10

BIVŠI ambasadori Crne Gore pri Svetoj Stolici i Suverenom Viteškom Malteškom Redu i u Kini, Miodrag Vlahović i Darko Pajović, danas su izvršili primopredaju dužnosti privremenim otpravnicima poslova, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

И БЕЗ ЧЕТНИЧКИХ БРИГАДА Повукли се Милови амбасадори

Foto Novosti

U tom resoru ističu da je Vlahović obavestio Ministarstvo vanjskih poslova da je predao ključeve od Ambasade i službenog auta, kao i bankovne kartice.

- Pajović je danas vratio pečat u prostorije crnogorske Ambasade u Pekingu - navode u MVP.

Podsetimo, ambasadori, posebno Vlahović, do juče su odbijali da se povuku iz ambasada.

Vlahović je juče poručivao da ga ni četničke brigade neće odvojiti od stolice ambasadora. U međuvremenu, predsednik Crne Gore Milo Đukanović je potpisao opoziv ambasadora.

Đukanović je doneo ukaze o opozivu sa dužnosti ambasadora Crne Gore u Bosni i Hercegovini Obrada Stanišića, Srbiji Tarzana Miloševića, Italiji Sanje Vlahović, Kini Darka Pajovića, Nemačkoj Vere Kuliš, Poljskoj Budimira Šegrta, Svetoj Stolici i Suverenom Malteškom Redu Miodraga Vlahovića i Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanke Jeknić.

Nova Vlada premijera Zdravka Krivokapića predložila je sredinom decembra opoziv sedam ambasadora koje je imenovala bivša vlast Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića a, prema Zakonu o vanjskim poslovima, taj ukaz trebao je da potpiše upravo predsednik države, Đukanović. On je tada odbio da odobri opoziv ambasadora dok Vlada ne obrazloži razloge povlačenja ambasadora.

(IN4S)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri