NENAD IZ ŽUPE NE MOŽE SAM DO SVOG DOMA: Živi u zgradi bez lifta (FOTO)

S.BABOVIĆ

16. 08. 2023. u 10:05

NENAD Ivković iz Aleksandrovca je oboleo od multipla skleroze i živi u zgradi bez lifta.

НЕНАД ИЗ ЖУПЕ НЕ МОЖЕ САМ ДО СВОГ ДОМА: Живи у згради без лифта (ФОТО)

Foto:FB grupa Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga

Njegovi prijatelji, sugrađani i humanitarci, okupljeni oko FB grupe Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga, pokrenuli su veliku dobrotvornu akciju. Sakupljaju novac da postave montažni lift kako bi njihov Neša mogao lakše da stigne do svog doma.

Foto:FB grupa Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga

- Gotovo godinu dana truda i ubeđivanja donelo je rezultat i naš brat Neša Ivković je konačno prihvatio da krenemo u akciju – objavljeno je na FB grupi. - Multipla skleroza pojavila se krajem 90-ih godina i, nažalost, bolest je dovela do toga da Neša ne može da se kreće. U zgradi u kojoj živi na prvom spratu nema lifta, ali postoji mogućnost da se sagradi montažni lift, koji bi Neši olakšao svakodnevne potrebe. Na nama Župljanima je da krenemo u akciju.

Foto:FB grupa Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga

Kako se dodaje, administrativne stvari biće na teret Opštinske uprave, stanari zgrade su saglasni, a na dobrotvorima je da obezbede sredstva za ugradnju lifta. Trenutno se tražnj ponude za realizaciju ovog projekta, koji Neši može da promeni život.

- Svako ko želi da podrži akciju sredstva može da uplati na račun 200-66258082-81, kod Poštanske štedionice na ime Nenad Ivković - stoji u objavi, koju prati potresan video - najbolje svedočanstvo koliko je ovom čoveku potrebna pomoć.

FB grupa NNNRO iza sebe ima već brojne uspešne humanitarne akcije. Za jednu od njih administator ove grupe, humanitarac Boban Pribanović, ove godine je i nagrađen priznanjem naše Kompanije - Najplemenitiji podvig godine. Teško bolesnom mladiću, Marku Smiljkoviću iz Aleksandrovca je njegovim trudom izgrađena nova kuća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)