NOVI NAPAD NA SVETINJE: Oštećena crkva u Sredskoj kod Prizrena

D. Z.

22. 08. 2020. u 15:45

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da se u ptak uveče dogodio još jedan u nizu napada na srpske svetinje na Kosovu i Metohiji, odnosno da je u selu Sredska kod Prizrena oštećena crkva Uspenja Presvete Bogorodice.

НОВИ НАПАД НА СВЕТИЊЕ: Оштећена црква у Средској код Призрена

Voto Kossev

Naime, kako navode iz Kancelarije za KiM, pored toga što je oskrnavljena unutrašnjost crkve, u obližnjem zvoniku, odakle je gađanja kupola crkve, pronađene su i čaure od metaka lovačke puške.

- Malobrojni preostali srpski narod u Sredačkoj župi razumeo je i ovu poruku kao pritisak koji treba da ga zastraši i onespokoji, i na kraju zauvek protera. Česta oštećenja i pljačkanja crkava i domaćinstava u ovom kraju pokazuju da Srbima, u selima na obroncima Šar planine, nisu zagarantovani ni bezbednost, ni život bez straha - ističe se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

I dok ističu da je izvršen uviđaj iz Kancelarije za KiM zahtevaju da vandali budu brzo uhvaćeni i kažnjeni „u najmanju ruku, isto onako kao što je je brzo i efikasno uhvaćena osoba koja je iste večeri polupala stakla na džamiji u selu Kovačevac, u opštini Kačanik“.

- Samo jednak odnos prema zločinima, razbojništvima i vandalizmu, bez obzira na naciju i veroispovest onih koji su ta dela počinili, utiraće put izgradnji poverenja i zajedničkog života na Kosovu i Metohiji — zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!