ĐERLEK UPOZORAVA PAZARCE: Može se ponoviti situacija iz juna i jula

Tanjug

06. 11. 2020. u 11:46

DRŽAVNI sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže da ne razume ponašanje svojih sugrađana u Novom Pazaru koji su se okupili u velikom broju na otvaranju prodavnice kompanije "Lidl" u tom gradu.

ЂЕРЛЕК УПОЗОРАВА ПАЗАРЦЕ: Може се поновити ситуација из јуна и јула

Tanjug

"Pored onoga što nam se se desilo u junu i julu, kada je Novi Pazar bio najveće zarište u Srbiji, nemam komentar na onakvo ponašanje ljudi. Upravo ta neodgovornost može da nas košta i sada", rekao je Đerlek za TV Pink.

On je nalasio da je trenutna situacija u Novom Pazaru vrlo ozbiljna i ukoliko se ne preduzmu hitne mere može da se ponovi situacija iz juna i jula meseca.

"Povećan je broj prvih pregleda u ambulantama za 50 odsto. Broj pozitivnih pacijenata je u poslednjih sedam dana 100 odsto veći nego u poslednjih 20 dana. Ako bi to uporedili sa septembrom to je šest puta veći broj", istakao je on.

Važno je, kako kaže, da se brzo reagujemo i već se preuzimaju koraci. Opšta bolnica je spremna da primi 350 pacijenata. Sutra počinje da radi i privremena bolnica u Novopazarskoj banji sa 100 mesta, a u dogovoru sa Vojskom Srbije biće otvorena i druga privremena bolnica u Sportskoj hali koja će moći da primi 130 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)