NA sahrani nekadašnjem episkopu raško prizrenskom Artemiju u Manastiru Nova Nikeja, koji je posle raščinjenja odlukom Sabora SPC u novembru 2010, podigao u svom rodnom selu, kod Valjeva, u blizini manastira Lelić i Celije, govorila je igumanija Manastira Celije, mati Glikerija, koja je otkrila da je 17 puta dolazila u novo mesto boravka tog jednog od najčuvenijih učenika oca Justina Popovića.

Komentari (3)

Zana

24.11.2020. 19:21

Онолики народ из Ниш, Врбаса, Земуна, Београда, Зајечара, Сремске Митровице, Руме, Звечана, Лепосавића Подгорице, Ужаца, Чајетине, Милановца, Бора....Били су и неки локални свештеници!

Ismail

26.11.2020. 00:58

@Zana - Mora se imati u vidu da je prisustvovalo brojno monaštvo Raško-Prizrenske eparhije u egzilu, koja ima oko 300 monaha i monahinja, što je od prilike podjednako broju monaha i monahinja koliko ima SPC u Srbiji. Napr. u Crnoj Gori ima 80 monaha i 104 monahinje. Na žalost u svoj toj masi sveta na 10km od Valjeva bilo je samo nekoliko automobila sa valjevskom registracijom. Ljudi su kilometrima daleko ostavljali stotine automobila jer nisu mogli da priđu mestu sahrane.

Nn

25.11.2020. 23:58

I sad se pitam, dali je Vladika Artemije morao da bude rascinjen, a Onaj tamo u Bosni snimljen u bludnim radnjama nije. Kacavenda nije rascinjen. Mislim da to nasa crkva treba da preispita.