BIĆE UVEDENE NOVE MERE! Kon potvrdio, evo šta podrazumevaju i na koga se odnose

Novosti online

13. 12. 2020. u 09:37

EPIDEMIOLOG Predrag Kon rekao je da Krizni štab ozbiljno razmatra ograničenje kretanja građana tokom predstojećih praznika.

БИЋЕ УВЕДЕНЕ НОВЕ МЕРЕ! Кон потврдио, ево шта подразумевају и на кога се односе

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

- Pozivaju se ljudi na proslave i rođendane na društvenim mrežama. To nije pojedinačni slučaj, već su u pitanju otvoreni pozivi. To treba kontrolisati i sankcionisati. Pitanje je da li je to moguće kotrolisati. Zato moramo da razmišljamo i o ograničenju kretanja, a to zadire u ljudska prava i traži pravne okvire. Samo insistiranje da se mere sprovode podrazumeva neke konkretne korake - rekao je Kon za TV Prva.

On je rekao je da će sutra na sednici Kriznog štaba svakako biti odlučeno o produženju mera koje već postoje i o eventualnom uvođenju novih.

- S tim što je razrešeno da li će biti novih mera na granicama - hoće, sad je samo tehničko pitanje kako će se to sprovesti. Tako da je to odlučeno - rekao je on i dodao da će se u Srbiju moći samo uz pi-si-ar test ili samoizolaciju - kućni karantin.

Epidemiolog Branislav Tiodorović najavio je ranije danas da će Krizni štab sutra doneti nove mere, među kojima je obavezan PCR test za sve koji ulaze u Srbiju. Test ne bi smeo biti stariji od 48 sati. Oni koji nemaju PCR test moraće u karantin na 10 dana, rekao je Tiodorović za RTS.

Govoreći o restriktivnim merama, epidemiolog je rekao da je policijski čas do sada spasio 1.000 života.

- Kada je uvedeno vanredno stanje i policijski čas, spašeno je najmanje 1.000 života. Onima kojima nije tada bilo jasno, mislim da je jasno sada. Kraj zime i početak proleća, bila je idealna situacija za prenos virusa, efekte tih mera smo dobro zapamtili. Jasno je da nam iskustvo pokazuje da je to najefektivnija mera - kaže Kon.

Dodaje da Krizni štab insistira da se sve mere poštuju.

- Medicinski deo Kriznog štaba insistira na tome da ne bude okupljanja, ako ne može onda država treba da razreši taj problem i uvede mere koji to rešavaju - rekao je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)