VAŽNO JE SLAVITI SLAVU: Doktor Kon o predstojećim praznicima - evo šta očekuje od gostiju, a šta od domaćina

Novosti online

18. 12. 2020. u 17:50

EPIDEMIOLOG Predrag Kon otkrio je danas o tome kada će doći do popuštanja mera, ali je i govorio o slavljenju krsnih slava u periodu epidemije.

ВАЖНО ЈЕ СЛАВИТИ СЛАВУ: Доктор Кон о предстојећим празницима - ево шта очекује од гостију, а шта од домаћина

Foto: N. Fifić/Arhiva Novosti

- Ove mere koje su prilično restriktivne, krivulja iz dana u dan ide niže, ali ide sporo. Recimo u Beogradu nikako da padne ispod 1.200 što sam očekivao do kraja ove nedelje - rekao je na početku dr Kon, pa dodao:

- Još uvek čekamo broj onih na intenzivnoj nezi, pogotovo na respiratorima Kada pritisak na bolnice počne da popušta, osetićemo se sigurnije. Tada ima smisla pričati o popuštanjima. Popuštanje mera ne može tek tako da dođe na red.

On kaže da je aktivnost virusa najveća u ovom periodu, pošto se to dešava u celoj Evropi. Ipak, kako navodi, virus pokazuje da ima sezonski karakter, ali će zaključaka biti tek kasnije. Potom je govorio o slavljenju krsne slave i čuvanju zdravlja.

- Treba slaviti slavu, naročito sada, da svetac zaštiti dom, ali u tom slavlju je važno da se više misli na članove porodice ako nisu tu. Važno je i prihvatiti realnost. Očekujem da će neki pozvani na slavu odbijati pozive i da će se domaćini izvinjavati što ne zovu goste - rekao je Kon, i dodao:

- Očekujem da će se 85 odsto domaćina slava adekvatno ponašati.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024