„KRNJEVAC“ PROIZVODI ISTAKNUTOG KVALITETA SA ŽIGOM “ČUVARKUĆA”: Potrošači znaju da izaberu pravi med

Promo

08. 04. 2024. u 13:43

PROIZVODI kompanije „Cmana“, Krnjevo, već četiri godine zaredom ponosni su nosioci žiga „Čuvarkuća“ koji u okviru projekta „Stvarano u Srbiji“ dodeljuje Privredna komora Srbije kao potvrdu domaćeg porekla i istaknutog kvaliteta.

„КРЊЕВАЦ“ ПРОИЗВОДИ ИСТАКНУТОГ КВАЛИТЕТА СА ЖИГОМ “ЧУВАРКУЋА”: Потрошачи знају да изаберу прави мед

Foto: Boban Ristić PKS

Na policama skoro svih trgovinskih lanaca u Srbiji izloženo je 14 „Krnjevac“ proizvoda sa žigom „Čuvarkuća“, različitih vrsta meda, matičnog mleča, propolis kapi. Žig je posebno doprineo većoj vidljivosti ovih proizvoda na tržištu, kao i većem poverenju potrošača, koji su sada sigurni da kupovinom „Čuvarkuća“ kupuju kvalitetne domaće proizvode. 

Foto: Boban Ristić PKS

 

„Krnjevac med“ je 100 odsto  prirodan domaći proizvod, proizveden i pakovan u Srbiji od domaćih sirovina, ističu u kompaniji.

- Glavna, prepoznatljiva, karakteristika naših proizvoda jeste kvalitet i ispavnost meda. Svaki kilogram ’Krnjevac meda’ prolazi kroz jako rigorozne dvostruke analize. Med se analizira prvenstveno u internoj savremenoj laboratoriji, a potom i u renomiranim svetski poznatim laboratorijama koje kontrolišu hranu. Godinama unazad susrećemo se sa problemom falisifikovanog meda na domaćem tržištu i naša misija je podizanje svesti kod potrošača na koji način mogu sa sigurnošću da prepoznaju i kupe kvalitetan med. Kvalitet i ispravnost meda jedino je moguće utvrditi detaljnim analizama u laboratoriji - rekao je Marko Petrović, direktor ogranka „Medino“ kompanije „Cmana“. 

Foto: Boban Ristić PKS

 

Dodaje da su potrošači stekli poverenje u proizvode sa žigom „Čuvarkuća“ kupuju ih više nego ostale, jer su shvatli da su proizvodi pouzdani i da zadovoljavaju stroge standarde počev od kvaliteta do zaštite životne sredine. 

- Uveren sam da će projekat ’Stvarano u Srbiji’ i žig ’Čuvarkuća’ u godinama koje dolaze okupiti još veći broj domaćih proizvođača i time unaprediti domaću privredu i povećati građanima svest o značaju kupovine domaćih proizvoda. Naša kompanija ima odličnu saradnju sa Privrednom komorom Srbije, koja sa velikim uspehom i entuzijazmom realizuje i svake godine unapređuje ovaj projekat -  ističe Petrović.  

Foto: Boban Ristić PKS

 

Saradnja sa više od 6.000 pčelara 

Kompanija „Cmana“, Krnjevo, posluje na tržištu Srbije duže od dve decenije, u sedam ražičitih delatnosti, a ogranak firme „Medino“ bavi se otkupom, preradom, pakovanjem i distribucijom visokokvalitetnog meda i drugih pčelinjih proizvoda. „Cmana“ ukupno zapošljava 620 radnika od kojih je 20 zaposleno u sklopu ogranka „Medino“.

Godinama sarađuje sa više od 6.000 domaćih pčelara i kroz stroge procese kontrole omogućava prikupljanje najkvalitetnijeg meda iz naše zemlje. Vodeći  je izvoznik meda iz Srbije i čak je 90 odsto poslovanja usmereno na izvoz meda u preko 30 zemalja širom sveta.  Med izvoze u skoro sve zemlje našeg regiona, EU, Norvešku, Švajcarsku, SAD, Kanadu, Australiju, čak i u Japan. Firma poseduje najtrožije sertifikate kvaliteta kao što su IFS, EcoCert i HACCP..

Foto: Boban Ristić PKS

 

- U narednom periodu planiran je veliki broj aktivnosti u vezi edukacije pčelara posvećene unapređenju kvaliteta i kontrole meda. Takođe, pronalažanje novih tržišta na kojima bismo predstavili naše proizvode, kao i unapređenje prodaje u zemlji i regionu predstavljaće jedan od najvažnijih fokusa našeg poslovanja - poručuje direktor ogranka „Medino“.

Čuvarkuće i za „Cmaninu“ piletinu

Kompanija „Cmana“  posluje u nekoliko različitih grana, od kojih je jedna i piletina. U narednom periodu planiraju da proizvodima iz pilećeg programa konkurišu za žig „Čuvarkuća“. Na taj način firma „Cmana“ želi dodatno da naglasi kvalitet svoje proizvodnje i ukaže potrošačima na važnost kupovine domaćih proizvoda koji su visokokvalitetni i stvoreni u zaokruženom procesu proizvodnje u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave