SRBI DOBILI POMOĆ ZA RAZVOJ PREDUZETNIŠTVA I POLJOPRIVREDE: Predstavnice Kancelarije obišle domaćinstva sa KiM (FOTO)

Novosti Onlajn

04. 09. 2023. u 15:25

PREDSTAVNICE Kancelarije za Kosovo i Metohiju iz Sektora za razvoj privrede i poljoprivrede Marija Vujović i Mirjana Blagojević, obišle su danas na centralnom Kosovu i Metohiji deo dobitnika podsticajnih sredstava koje Kancelarija dodeljuje u cilju unapređenja prerađivačkih delatnosti i razvoja privrede i preduzetništva.

СРБИ ДОБИЛИ ПОМОЋ ЗА РАЗВОЈ ПРЕДУЗЕТНИШТВА И ПОЉОПРИВРЕДЕ: Представнице Канцеларије обишле домаћинства са КиМ (ФОТО)

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Srpskim domaćinima ova pomoć u vidu različitih mašina i alata, kako za razvoj stočarstva i poljoprivrede, tako i za proizvodnju pića i razvoj drugih delatnosti, umnogome je značajna jer pospešuje njihov ostanak i opstanak na prostoru pokrajine i doprinosi novom zapošljavanju.

Porodica Aleksić, koja se bavi stočarstvom, dobila je mešaonu stočne hrane kapaciteta 300kg.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- Mi se bavimo uzgojem svinja i mešaona koju smo dobili značiće nam mnogo, jer ćemo sami praviti koncentrat za stoku. Pored stočarstva, obrađujemo i sedam hektara zemlje, tako da ćemo sada sami praviti hranu za stoku, dok smo ranije tu uslugu morali da plaćamo u drugim selima - kazao je Miloš Aleksić iz Gračanice.

Sedmočlana porodica Dragana Jovanovića, koja se bavi uzgojem svinja i kokošaka, dobila je mešaonu sa krunjačem koja će im znatno olakšati bavljenje posla.

Janko Velić iz Gračanice se bavi proizvodnjom alkoholnog pića, a na konkursu je dobio kazan za pečenje rakije.

Oni su zahvalili Kancelariji za KiM istakavši da im je ova pomoć vrlo značajna i da predstavlja podstrek za njihov dalji rad.

Predstavnice Kancelarije za Kosovo i Metohiju u prepodnevnim satima obišle su dobitnike podsticajnih sredstava i u Obiliću, tokom dana će obići i dobitnike pomoći u Lipljanu, a naredna dva dana boraviće u gnjilanskom kraju.

BONUS VIDEO: Kurtijeva policija bez oznaka maltretira Srbe u Kosovskoj Mitrovici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!