BESPOVRATNO DO 90 ODSTO: Još jedan konkurs Pokrajine za podršku ženskom preduzetništvu

J. L.

14. 09. 2023. u 18:04

POSLE konkursa u martu, na koji je apliciralo 159 a podsticajna sredstva za sopstvene biznise dobilo 73 dame, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je još jedan konkurs za podršku ženskom preduzetništvu.

БЕСПОВРАТНО ДО 90 ОДСТО: Још један конкурс Покрајине за подршку женском предузетништву

foto: Pokrajinska vlada

Ukupno 13,2  miliona dinara namenjena su za subvencionisanje troškova za nabavku mašina, opreme ili računarske opreme, softvera ili usluge u tekućoj godini, a sam predmet nabavke mora biti nov.  Od namenjenog iznosa, 11, 7 miliona dinara opredeljeno je za kapitalne i 1,5 milion dinara za tekuće subvencije. Bespovratna sredstva se odobravaju u visini do 90 odsto.

Iznos odobrenih sredstava može biti najmanje 50.000 dinara, dok se najviši iznos određuje shodno predmetu nabavke  - za mašine i opremu do najviše 600.000 dinara, za računarsku opremu do 250.000 dinara, softver do 200.000 dinara i za usluge do maksimalnih 150.000 dinara.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju preduzetnice i privredna društva sa najmanje 51 odsto udela u vlasništvu žena sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom u Vojvodini, koja su upisana u registar APR-a najkasnije do 30. decembra 2022. godine, te razvrstana na mikro ili mala pravna lica ili preduzetnice koje su paušalni poreski obveznici.

-Prateći politiku, pre svega, Vlade Republike Srbije, koja je putem Ministarstva privrede za šest puta povećala opredeljena sredstva za ovu namenu, a nakon izglasanog rebalansa budžeta, uspeli smo da uvećamo sredstva za žensko preduzetništvo čak tri puta u odnosu na prošlu godinu. To pokazuje našu posvećenost ovoj ideji – ističe Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, i dodaje da postoji intencija da se već u januaru naredne fiskalne godine, a po usvajanju novog budžeta, raspiše nov konkurs za žensko preduzetništvo. - U tom novom konkursu potrudićemo se da odmah opredelimo ne manje sredstava od  ukupno opredeljenih u ovoj godini. Ideja je da proširimo krug preduzetnica koje mogu da učestvuju na konkursu.

Konkurs je otvoren do 28. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave