IZMAKAO PROFESORKI STOLICU, A USKORO NA POTERNICI: "Novosti" saznaju - Bivši đak Tehničke škole iz Trstenika nije u Srbiji? (FOTO/VIDEO)

S.BABOVIĆ

13. 12. 2023. u 12:54

PONOVLjENO suđenje N. Ž. (18), bivšem učeniku Tehničke škole u Trsteniku, koji je pre godinu dana izmakao stolicu profesorki na času, nije danas održano pred Višim sudom u Kruševcu, jer se osumnjičeni nije pojavio i postoji mogućnost da je u inostranstvu, saznaju "Novosti" iz više izvora.

ИЗМАКАО ПРОФЕСОРКИ СТОЛИЦУ, А УСКОРО НА ПОТЕРНИЦИ: Новости сазнају - Бивши ђак Техничке школе из Трстеника није у Србији? (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Facebook/Tehnička škola Trstenik i FB

Očekuje se raspisivanje poternice.

- N. Ž. je danas trebalo da se konačno suoči sa odlukom u ponovljenom postupku, nakon što je prethodno Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo odluku Višeg suda u Kruševcu, po kojoj je N. Ž. dobio izrečenu meru pojačanog nadzora organa starateljstva zbog krivičnih dela zlostavljanje i mučenje, ali i šumska krađa u saizvršilaštvu - navodi izvor "Novosti".

- Kako se nije pojavio na prvom zakazanom terminu 23. novembra, trebalo je da bude priveden danas.

Međutim, to se nije dogodilo, jer je, prema nezvaničnim informacijama, predočeno da je N. Ž. napustio zemlju u novembru. Trenutno se radi na proveri ovih informacija, kako bi se utvrdilo da li je zaista prešao neki od graničnih prelaza i u kom trenutku se to dogodilo.

Slučaj, za koji je javnost saznala iz "Novosti" novembra prošle godine, kada je N. Ž. izmakao stolicu profesorki Mariji Stevanović, a dva u međuvremenu kažnjena učenika I. K. (16) i M. M. (18) ceo događaj snimala, otegao se u svakom smislu. Kako su "Novosti" više puta izveštavale o različitim fazama disciplinskih postupaka, postupci su se odigravali i u školi i pred Osnovnim sudom u Trsteniku, odnosno Višim sudom u Kruševcu. Više javno tužilaštvo u Kruševcu je insistiralo da se N. Ž. pošalje u Vaspitno-popravni dom, odnosno da mu se izreknu krivične sankcije.

Tzv. pripremni postupak u kome je isključena javnost, po Zakonu o maloletnim učionicima krivičnih dela, vodio se pred istim sudom i protiv I. K. (16), koji je dobio meru pojačanog nadzora organa starateljstva, dok je istu meru dobio i M. M. (18), ali pred Osnovnim sudom u Trsteniku, gde je još u maju i sklopio sporazum o priznanju krivice.

Godinu dana posle nasilja, žrtva Marija Stevanović posvedočila je u ispovesti „Novostima“ da svakoga dana daje sve od sebe, ali da ništa nije kao pre incidenta.

- Meni je od početka, kada se sve desilo, samo bila želja da se što pre oporavim, vratim među đake, kao i da se to više nikada ne ponovi ni u jednoj učionici u Srbiji, da svi budu zaštićeni - ispričala je „Novostima“ napadnuta profesorka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!