OPTUŽEN ZA UTAJU I PREVARE: Tužilaštvo traži zatvor od 2 godine i 4 meseca i novčanu kaznu od 300 hiljada dinara

J.D.Lj.

04. 03. 2024. u 13:55

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podnelo optužni predlog protiv P. D. (41) zbog sumnje da je izvršio krivično delo utaja.

ОПТУЖЕН ЗА УТАЈУ И ПРЕВАРЕ: Тужилаштво тражи затвор од 2 године и 4 месеца и новчану казну од 300 хиљада динара

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Delo je, tvrdi Tužilaštvo, osumnjičeni uradio na taj način što je 11. septembra 2021. godine, u Zemunu, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prisvojio tuđe pokretne stvari koje su mu bile poverene, a čija vrednost prelazi 450.000 dinara.

On se, nakon zaključenja ugovora o zakupu građevinske opreme ponašao prema zakupljenim stvarima kao vlasnik, te ih prodao drugim licima oštetivši pritom zakupodavca za iznos od 850.000 dinara.

Optužnim predlogom P. D. je stavljeno na teret i da je izvršio produženo krivično delo prevara, koje je izvršio na taj način što je oštećene lažnim prikazivanjem činjenice da je vlasnik napred navedene građevinska opreme doveo u zabludu, te su oni ovu građevinsku opremu kupili za iznos od 613.184 dinara, a zatim su mu predali i avans u iznosu od 23.602 dinara za buduća poslovanja, odnosno nabavku još građevinske opreme, verujući da će optuženi istu za njih i nabaviti.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da sud nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza P. D. zbog izvršenja krivičnog dela utaja osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, te da ga zbog izvršenja produženog krivičnog dela prevara osudi na zatvor od jedne godine i šest meseci. Tačnije, da optuženi bude osuđen na jedinstvenu kaznu zatvoru u trajanju od dve godine i četiri meseca, kao i na plaćanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 300.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave