PRETUKAO SUPRUGU PRED MALOLETNIM DETETOM: Tužilaštvo traži uslovnu kaznu za nasilnika sa proverom do četiri godine

J.D.Lj.

04. 03. 2024. u 15:44

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas optužni predlog protiv V. S. (59) zbog sumnje da je 4. februara u Novom Beogradu izvršio krivično delo nasilje u porodici.

ПРЕТУКАО СУПРУГУ ПРЕД МАЛОЛЕТНИМ ДЕТЕТОМ: Тужилаштво тражи условну казну за насилника са провером до четири године

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

On je u alkoholisanom stanju, od 1,71 promila alkohola u krvi, primenom nasilja i bezobzirnim ponašanjem, u prisustvu zajedničkog maloletnog deteta, ugrozio spokojstvo i telesni integritet svoje supruge, tako što joj je zadao oko 30 udaraca obema rukama po glavi i telu.

Tom prilikom je oštećena zadobila laku telesnu povredu u vidu nagnječenja u predelu temena sa leve strane, nagnječenja u levoj čeonoj slepočnoj regiji, nagnječenja u predelu gornjeg levog očnog kapka, nagnječenje u predelu oba obraza sa nagnječenjem sluznice oba obraza, nagnječenje u predelu sluznice gornje usne i nagnječenje obe šake.

Tužilaštvo je predložilo da sud nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza V. S. oglasi krivim te da mu izrekne uslovnu osudu, odnosno zatvor u trajanju od jedne godine i dva meseca i da se kazna neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku proveravanja četiri godine ne izvrši novo krivično delo.

Takođe, predloženo je i da sud okrivljenom izrekne meru obaveznog lečenja alkoholičara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!