HAPŠENJE ZBOG PREVARE: Od firmi u Beogradu, Novom Sadu i Čačku, uzeo više od dva i po miliona dinara

Z.U.

14. 03. 2024. u 14:56

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su N. P. (36) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ ПРЕВАРЕ: Од фирми у Београду, Новом Саду и Чачку, узео више од два и по милиона динара

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Kako se sumnja, N. P. je u svojstvu vlasnika jednog privrednog društva, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, doveo u zabludu odgovorna lica više firmi sa teritorije Beograda, Novog Sada i Čačka da izvrše isporuku robe. To je uradio, iako je znao da njegovo preduzeće ne ostvaruje prihode i da neće moći da isplati preuzetu robu, kao ni da izmiri obaveze po izdatim menicama u korist tih privrednih društava.

Na ovaj način osumnjičeni je naveo odgovorna lica privrednih društava da isporuče robu u ukupnoj vrednosti od oko 2.545.200 dinara.

Preuzetu robu je, sumnja se, N. P. prodao bez evidentiranja promene u poslovnoj evidenciji i bez uplate navedenog iznosa na račune privrednih društava koje je oštetio za iznos od oko 2.545.200 dinara, a u istom iznosu za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni  je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave