NISAM ZNAO NIŠTA O GORANOVOM NESTANKU: Na suđenju ekipi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića danas svedočio Filip Golubović

Z. U.

02. 11. 2023. u 22:16

MENE su 19. aprila 2019. godine uhapsili zbog nestanka Gorana Mihajlovića. Mislili su da ga ja krijem.

НИСАМ ЗНАО НИШТА О ГОРАНОВОМ НЕСТАНКУ: На суђењу екипи Вељка Беливука и Марка Миљковића данас сведочио Филип Голубовић

Goran Mihajlović i zloglasna kuća u Ritopeku / Arhiva

Tada su mi pretresli stan i pronašli 29 grama kokaina i pištolj. Ne znam da je on pripadao nekom klanu, jer se ja onda ne bih družio sa njim. Imali smo zajedničke poslove, o kojima ne bih govorio. Nisam rekao njegovoj majci da su ga "ometlali" Belivuk i Miljković, jer ja ne koristim tu reč.

Ovako je danas, dosta neubedljivo, u Specijalnom sudu svedočio Filip Golubović na suđenju Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihove kriminalne grupe, koje optužnica tereti da su oteli i ubili Gorana Mihajlovića u kući strave u Ritopeku. Njegovi ostaci su, kako navodi tužilaštvo u optužnici, zapaljeni, u drugoj kući užasa - u Surduku. Ovoj grupi, na teret se stavlja još šest otmica i ubistava.

- Gorana sam upoznao 2018. godine, bili smo jako dobri drugovi - pričao je Golubović. - Kada je nestao, nisam primetio ništa čudno. Jedino me je jednog trenutka pozvala jedna osoba, kojoj ne želim da kažem ime, i vratila telefon sa skaj-aplikacijom. Taj telefon mi je bio čudan. Reč je bilo o "nokiji", koja je imala belu masku. Kada su ga vratili, bio je bez maske. Bio mi je čudan. Odneo sam ga odmah i prodao. Nešto mi tu nije bilo čisto.

Golubović je potom ispričao i da mu je preko skaj-aplikacije stigla poruka, posle nestanka Mihajlovića, da ide po njegov crni "porše kajen", koji je bio parkiran na Novom Beogradu.

Filip Golubović, Foto M. Anđela

Filip Golubović

- Da li je ta poruka bila glasovna ili tekstualna - pitala je predsednica sudskog veća Vinka Beraha Nikićević.

- Tekstualna. Izbegavali smo glasovne da ne bi mogao da bude identifikovan naš glas - odgovorio je svedok.

Prema optužnici, posle otmice i ubistva, džip Gorana Mihajlovića je iz Resnika prebačen na Novi Beograd. Golubović je juče tvrdio da mu je Mihajlović obećao to vozilo na ime novčanog duga. Međutim, kad mu je stigla poruka da ode po auto, tamo je već bila policija, koja ga je zaplenila i odvezla na parking u SBPOK.

Foto: MUP

Goran je ubijen u kući u Surduku

- Nisam rekao Goranovoj majci da su ga ubili Belivuk i Miljković - tvrdio je Golubović. - Nisam o njegovom nestanku ništa znao. Rekao sam joj da sa tim nemam veze i da sam spreman da idem na poligraf. O tome sam pričao i sa Aleksandrom Nuždićem i braćom Goranom i Ninom Šuntićem. Mi smo se svi družili. Goran je imao skaj-aplikaciju sa nadimkom No nejm, a ja sam bio Džejms. Povremeno bismo nosili telefon sa "Skajem" Nuždiću i to isključivo zbog poslova.

Na pitanje tužioca Saše Ivanića kako su svedok i Mihajlović oslovljavali Nuždića u međusobnoj komunikaciji, Golubović je odgovorio:

Izuzeće

ADVOKAT Đorđe Tomić, branilac drugooptuženog Miljkovića, zahtevao je juče izuzeće sudskog veća, jer nije usvojen predlog da se ročište odloži kako bi se branioci koji su dodeljeni po službenoj dužnosti upoznali sa predmetom. Sudija je ovaj predlog odbacila kao neosnovan navodeći da je reč o očiglednom odugovlačenju postupka.

- Cufa. Samo smo ga nas dvojica tako oslovljavali. Možda još neko, ali taj nadimak mu je dao Goran.

Prema rečima Golubovića, on je nekoliko puta ispitivan u SBPOK povodom nestanka Mihajlovića. Tada se za reč javio drugooptuženi Marko Miljković:

- Ko vam je od policaja rekao da iza otmice stojimo Belivuk i ja?

- Pa bilo ih je dvojica-trojica. Dašić, Krtolica... i ne znam ko je treći - odgovorio je svedok.

- Sigurno Marić - konstatovao je Miljković.

- Nije Marić - bio je decidan Golubović.

Foto N. Skenderija

Marko Miljković

Tokom svedočenja Golubovića, za reč se javio i advokat Ivan Ninić, pravni zastupnik oštećene Sanje Mihajlović, Goranove majke:

- Vi već imate postupak u ovom sudu, ali pred drugim većem?

- Da, sa policajcem Božidarom Stolićem - odgovorio je svedok.

- Za šta vas terete, jeste li vas dvojica bila u komunikaciji preko "Skaja" - upitao je Ninić.

- Nismo bili, Stolić nije imao "Skaj", razgovarali smo običnim telefonima. Ta presuda je oborena, nema dokaza da sam kriv - kazao je Golubović.

Božidar Stolić, Foto N. Skenderija

 

Inače, Golubović se optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal tereti da je podstrekavao policijskog službenika Božidara Stolića da za novac odaje informacije kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića, ali i visokorangiranim pripadnicima "kavačkog klana". Golubović je, inače, u bliskim rodbinskim odnosima sa jednim od najbližih saradnika Radoja Zvicera, koji prema podacima bezbednosnih službi slovi za vođu "kavčana".

Belivuk: Kao da je moj brat svedočio

PO završetku Golubovićevog svedočenja, za reč se javio Belivuk, koji je rekao da je iskaz ovog svedoka odličan:

Foto: N. Fifić

Veljko Belivuk

 

 

- S ozbirom na to da je svedok tužilaštva, kao da je brat moj rođeni bio. Čuli smo od svedoka da Goran Mihajlović duguje stotine hiljada evra, da ima poternicu za pljačku u Crnoj Gori, da je pucao sebi u auto, da je čuo da je prodao 50 kilograma droge. Najbitnija izjava Golubovića, u poređenju sa iskazom Sanje Mihajlović, koja je pokušala da nas tereti i koristila reč "ometlali", jeste da je on sada to demantovao. Čuli smo da Mihajlović diluje drogu, puca, otima, pljačka i sada se čudimo što je neko u bekstvu. Nit nas je otrovao, niti opljačkao, niti upucao, kada smo kod motiva. Čuli smo od Golubovića da su se dopisivali i da ništa nije neobično primetio, pa teza da je ubijen 2. aprila 2019. ne stoji, jer mrtav čovek ne možda piše. Gde je on, šta radi, i zašto se krije, nećemo istraživati. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)