ĐURĐA PRETUKAO NA SMRT, PA ZAPALIO U AUTU DA PRIKRIJE ZLOČIN: Sećanje na brutalno ubistvo kod Aleksandrovca, prvo posle 100 godina (FOTO)

S.BABOVIĆ

11. 07. 2023. u 19:20

ĐURĐE Ugrinić(44) preminuo je od posledica prebijanja motkom 11. jula, 2016. godine, a ubica je u pokušaju da sakrije zločin, telo ubacio u auto i zapalio.

ЂУРЂА ПРЕТУКАО НА СМРТ, ПА ЗАПАЛИО У АУТУ ДА ПРИКРИЈЕ ЗЛОЧИН: Сећање на брутално убиство код Александровца, прво после 100 година (ФОТО)

Foto: S. Babović/Privatna arhiva

Brutalno ubistvo u selu Jelakci na 40 kilometara od Aleksandrovca bilo je prvo poslednjih 100 godina u ovom zabačenom mestu. Nesrećni čovek vozio je kamion sa voćem tog dana za koji se ispostavilo da će mu biti poslednji.

Ugrinića je metalnom šipkom pretukao meštanin Zoran Maksić(47).

- Bio je izvanredan čovek, to kažu i ljudi koji mu nisu rodbina - posvedočio je za „Novosti“ Radosav Ugrinić, brat od strica ubijenog Đurđa. - Čak je pomagao i Maksiću da obrađuje maline kako bi bolje živeo.

Ugrinić je pronađen mrtav u položaju koji je ukazivao na njegove poslednje trenutke. U pristima su bili ostavci trave na poljani gde je ostalo zgarište posle paljevine. Verovalo se da je ispao iz auta nekih desetinu metara od svog „golfa“ u plamenu.

Ovo nije bila jedina tragedije porodice Ugrinić. Rođeni brat žrtve, Milovan, stradao je 1975.godine posle noćne vojne vežbe u Hrvatskoj.

Zoran Maksić osuđen je na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva. Meštani su motiv tražili u ljubomori zbog žene.

Da zločin zamaskiraju paljevinom, nije uspelo ni osumnjičenima za ubistvo Milutina Petrovića (88) u Kruševcu godinu dana ranije. Tada su M.K.(36)i njen partner, A.S.(36) zapalili stna u kome je živela žrtva, prethodno ubijena nožem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)