TRAGEDIJA U KIKINDI OPOMENA ZA SVE RODITELJE: Kada se dvogodišnjak upleo u gurtnu od zavese otac bio na poslu, a majka izašla na tren

R. Šegrt

04. 09. 2023. u 07:00

NERAZMERNA tragedija dogodila se u subotu u Kikindi kada je u porodičnoj kući, nesrećnim slučajem, smrtno stradao dečak od nepune dve godine kada se zapetljao kanapom (gurtnom) od zavese za prozore i tako se udavio.

ТРАГЕДИЈА У КИКИНДИ ОПОМЕНА ЗА СВЕ РОДИТЕЉЕ: Када се двогодишњак уплео у гуртну од завесе отац био на послу, а мајка изашла на трен

Foto: R. Šegrt

U trenutku nesreće dečak je bio u sobi sa bratom blizancem, otac je bio na poslu, a majka je izašla iz kuće do obližnje prodavnice. Kada se vratila, zatekla je jednog sina umotanog u kanap, bez svesti, pa je s njim u rukama istrčala na ulicu i dozivala pomoć.

Odmah je pozvana Hitna pomoć, ali lekari, kada su ubrzo stigli, nisu mogli da povrate dečaka, ali su se nadali da će reanimacija uspeti u Opštoj bolnici u koju su hitno prevezli dete. Međutim, ni u bolnici nisu uspeli da mališana vrate u život.

- Dete je u bolnicu stiglo bez znakova života i nije reagovalo na pokušaj reanimacije.

Ništa nismo mogli da uradimo, jer je, na žalost svih nas, dete izgubilo život pre nego što je stiglo do bolnice. Ovakve situacije, kada su deca u pitanju, a mi ništa ne možemo da učinimo, za nas su veoma teške i porazne - rekli su nam u kikindskoj bolnici.

O ovoj tragediji mlade kikindske porodice, u subotu, oko 13 časova, obaveštena je Policijska uprava čiji su inspektori izašli na teren. O slučaju je obavešteno Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu, ali će istragu o okolnostima velike nesreće preuzeti Osnovno javno tužilaštvo u Kikindi, jer, kako nezvanično saznajemo, nema sumnjivih okolonosti događaja. Telo dečaka poslato je na obdukciju u Centar za sudsku medicinu u Novi Sad, radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

- Tragedija se dogodila nesrećnim slučajem, kada je majka ostavila decu u sobi i nakratko izašla do obližnje prodavnice. Otac dečaka je u tom trenutku bio na poslu. Kada se majka vratila zatekla je jednog sina upetljanog u kanap koji zaštitu za prozor, neku vrstu zavese, pomera nagore ili nadole. Dete se, praktično, udavilo tim kanapom. Nejasno je koliko su deca bila sama u sobi, ali se baš u tom trenutku, kada su bili bez nadzora, desila nesreća - pričaju upućeni u ovaj slučaj.

Tragedija je zadesila mlade roditelje, koji su brižno odgajali dva dečaka blizanca.

Saznajemo da su se pre oko godinu dana doselili u kuću na kraju Ulice Sterije Popovića, gde se nesreća dogodila. Njihova tragedija velika je opomena svim roditeljima sa malom decom, da ih ne ostavljaju bez nadzora.

- Koliko znamo, oni su sami čuvali decu. I majka i otac su zaposleni, ona radi u fabrici, a otac je auto-mehaničar. Usklađivali su smene kako bi jedno bilo sa decom, dok drugo radi. Blizanci bi u novembru napunili dve godine - saznajemo od poznanika.

Pred ovom nesrećom Kikinđani su skoro zanemeli i svi ponavljaju da je ovo velika opomena svim roditeljima da malu decu nikada ne ostavljaju samu.

- Deca su još mala, a u tom uzrastu su radoznali, ali ne znaju šta je opasno za njih, gde i od čega mogu da se povrede. Njima je sve igra. Nažalost, desilo se ono čega se svi najviše plašimo.

Dečak (13) iz Bačke Palanke stradao od strujnog udara, Foto "Novosti"

Kobno bilo i u Mokrinu

NEPAŽNjA uvek može da dovede do povređivanja dece, pa i velike nesreće kakva je ova, a nešto slično dogodilo se pre nekoliko godina i u Mokrinu. Kako saznajemo, tada je smrtno stradalo dete koje je, opet zbog nepažnje odraslih, povuklo vrelu vodu na sebe i preminulo od posledica teških opekotina.

Slične nesreće

- Dete (6) u okolini Sopota stradalo u martu ove godine, kada je upalo u septičku jamu

- Dečak (7) iz Vranja poginuo u julu, tokom igre, kada je skočio sa daske
- Dečak (13) iz Bačke Palanke stradao je krajem jula od strujnog udara. Dotakao je kablove pod naponom koji su visili sa kuće posle olujnog nevremena
- Dečak (2) iz Novog Pazara stradao u junu u Ulcinju. Udario ga automobil koji je išao u rikverc
- Dete (3) u avgustu poginulo kod Tutina, kada ga je rođak udario terenskim vozilom
- Dečak (12) poginuo je u julu u nevremenu u Novom Sadu
- Beba (osam meseci) preminula je istog meseca u Valjevu od opekotina zadobijenih tokom kupanja
- Dečak (12) poginuo krajem prošle godine kod Valjeva, kada ga je povukla mašina za sečenje drva
- Dečak (4) iz Vladičinog Hana preminuo prošle godine kada je progutao žir

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!