PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA: Za devet meseci u Srbiji ubijene 24 ženske osobe, od toga dve devojčice

Novosti online

03. 10. 2023. u 09:37

OD POČETKA godine u Srbiji su ubijene 24 ženske osobe, od toga dve devojčice. Poslednji slučaj dogodio se u Repincu kod Vladičinog Hana, Dragan S. (61) je nožem u vrat ubo suprugu Dušanku.

ПОРАЖАВАЈУЋА СТАТИСТИКА: За девет месеци у Србији убијене 24 женске особе, од тога две девојчице

Foto IJZCG

Zločin se odigrao u petak, u iznajmljenoj kući, s obzirom na to da su se doselili iz Jastrepca. Sa Draganom i Dušankom živeli su sin i ćerka i unuci.

Podsetimo, ćerka je sa detetom bila u gradu i kada je došla kući zatekla je majku u lokvi krvi. Pozvala je policiju i hitnu pomoć, koji su brzo stigli, ali ženi nije bilo spasa.

 - Roditelji su bili u procesu razvoda. Mislim da je sve bilo skoro gotovo, ostalo je još da to bude pravosnažno. Živeli smo skromno i normalno - rekao je sin ubijene.

Ubistvo se desilo u kući kada je Dragan S. u veoma alkoholisanom stanju sa više uboda nožem u vrat usmrtio svoju suprugu.

Prema podacima iz policije, ranije nije bilo prijava nasilja iz ove porodice, ali se u gradu priča da je Dragan S. voleo da pije i da se opija, te da ga je bivši zet prijavio za nasilje u kući i to pre nekoliko godina.

Dragan S. je nekada radio u fabrici „Fopa“ koja je u tranziciji propala, a Dušanka je bila zaposlena kao čistačica u Domu zdravlja u Vladičinom Hanu.

Prema navodima iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju, Dragan S. je pronađen na mestu izvršenja ubistva, odmah je uhapšen i određeno mu je zadržavanje.

Za sada, porodica, ali ni policija, ni tužilaštvo ne mogu da kažu šta je bio motiv ubistva.

Inače, dva slučaja ove godine posebno su monstruozna s obzirom na to da je reč o - deci.

Nasmrt pretukao dvogodišnje dete

Dvogodišnja Petra Vladulović iz Zajačara preminula je kada ju je brutalno prebio očuh Miloš Nikolić u februaru ove godine, tako što ju je udarao po glavi i telu dok nije prokrvarila i pala u nesvest, a njena majka Jelena Todorovska (24) sve je to posmatrala.

Foto: SMS

 - Policija je na zidu u kući videla krv, a u ćošku na podu komad devojčicine iščupane kose. Urađena je DNK analiza i utvrđeno je da je to Petrina krv. Veruje se da je Miloš Nikolić, osumnjičen za njeno brutalno ubistvo, osim što ju je udarao šakama po telu i glavi, digao držeći je za kosu i udarao njenom glavom o zid dok joj nije iščupao kosu sa kožom i tu je dete palo na pod - rekao je ranije izvor za medije.

Njena majka Jelena Todorovska (24) je sve posmatrala, a kako se saznalo, na saslušanju je dala izjavu, odnosno svoje "objašnjenje" o nastanku povreda svoje ćerke od kojih je malena preminula nakon sat vremena borbe lekara da joj spasu život.

- Ona je rekla da je devojčica sama pala i ogulila deo glave o sto, a da je ona za to vreme bila u ve-ceu i nije stigla da joj pomogne - rekao je izvor.

Milošu Nikoliću preti doživotna kazna zatvora, dok se majka za sada tereti za zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica. Njena majka je 22. marta puštena iz pritvora.

Stojan obljubio i ubio Nevenu u Ripnju

Stojan Ilić (38) je u aprilu ove godine svojim automobilom došao u kuću Nevene P. u ulici Put za žuti potok u Ripnju i pozvao je da sa njim ide do prodavnice. Sa njima je krenuo i njen brat.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja, izveo je na kosinu ispod železničke pruge, i u prostoru između rastinja oborio je na zemlju.

Foto Tanjug

Zatim joj je svukao pantalone, pokidao donji veš i obnažio, pa je počeo da je ubada i to u predelu stomaka, predelu levog ramena i u predelu vrata sa zadnje strane, usled čega je devojka zadobila teške telesne povrede opasne po život i trpela bolove, a kasnije preminula.

Telo nesrećne devojke nađeno je pored puta u šipražju nedaleko od pruge Beograd‒Niš, na svega kilometar i po od kuće.

Krvavih ruku sa nožem u ruci upao je u kuću u kojoj je živela Nevena P. Prvo je napao i izbo njenu majku, pa babu i na kraju ujaka. Sve se to odigralo naočigled maloletne devojčice koja je uspela da pobegne napadaču.

Nakon zločina Ilić je seo u automobil i pobegao. Kada ga je policija opkolila, pretio je da će se ubiti istim nožem kojim je počinio zločin. Ubrzo se predao.

Stojan se na saslušanju branio da su ga spopale crne misli jer mu se Nevena P. u kolima rugala i smejala. I njena porodica mu se podsmevala jer ima psihičkih problema od kojih se lečio.

Rekao je da mu je jako žao zbog svega što se dogodilo i da hoće da izvrši samoubistvo.

Njemu prema našem krivičnom zakonu preti kazna doživotnog zatvora.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

KOMŠIJE U ŠOKU POSLE UBISTVA U MLADENOVCU: Dušan bio izvanredan čovek i sjajan majstor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)