PORODICA OPLAKUJE UBIJENOG FILIPA: "Zamislite da vam dete izađe u grad i onda ga vrate u mrtvačkom kovčegu"

Novosti online

16. 10. 2023. u 19:56

ISTRAGOM ubistva Filipa Z., dvadesetjednogodišnjeg mladića iz Subotice, rukovodi Više javno tužilaštvo u Subotici, i kako se saznaje u toku je operativni rad, za počiniocima zločina se i dalje traga.

ПОРОДИЦА ОПЛАКУЈЕ УБИЈЕНОГ ФИЛИПА: Замислите да вам дете изађе у град и онда га врате у мртвачком ковчегу

foto privatna arhiva

"Blicu" je potvrđeno da je "veći broj lica saslušan i da su u pitanju svedoci događaja u noći između 14. i 15. oktobra, pola sata posle ponoći u ulici Segedinski put, između Subotice i Palića".

- Preuzeti su snimci sa kamera i intenzivno se radi na otkrivanju identiteta i hapšenju napadača. VJT u Subotici rukovodi istragom – kažu u policiji.

Nije poznato o kojim snimcima je tačno reč, ali s obzirom da je svađa između dve grupe muškaraca započela na benzinskoj pumpi, koja se nalazi odmah do druge benzinske pumpe, i Filip Z. je ubijen nedaleko odatle, najverovatnije da su ove pumpe pokrivene video nadzorom. Takođe, posle pumpi se nalazi semafor, raskrsnica i skretanje za poznati market u Subotici, a ubistvo se dogodilo upravo nedaleko od tog marketa, i tamo je i pucano na mladića iz drugog automobila.

Vrsni sportista i posvećen stariji brat

Filip je u trenutku ubistva bio sa mlađim bratom (18) u automobilu. Njih dvojica su najstarije i srednje dete roditelja koji su zanemeli od bola. Treće dete u porodici je devojčica. Mladića oplakuje veliki broj ljudi, rodbina, prijatelji, poznanici, vaterpolisti i članovi vaterpolo kluba u kom je dugo trenirao.

- Lep i dobar momak. Iz dobre porodice. Takav je moj utisak i delim ga sa velikim brojem ljudi. Bio je golman, pozivan i u reprezentaciju Srbije. Pre dve godine je prestao tu da trenira i prešao je na kratko u Šabac. Rekli su mi da je inače uvek bio uz brata. Zaista ne znam šta se dogodilo u subotu, ali se iskreno nadam da će svi koji su učestvovali u ovom zločinu biti što pre dovedeni pred sud i da će ih kazniti maksimalnom kaznom. Zamislite da vam dete izađe u grad, a onda vam ga vrate u mrtvačkom sanduku. Ne ponovilo se nikada nikom više - kaže za „Blic“ poznanik ubijenog mladića.

Verbalni i fizički sukob prethodili ubistvu

O povodu ubistva se dosta špekuliše. Detalji nisu poznati, osim da je na benzinskoj pumpi došlo do verbalnog, a zatim i do fizičkog sukoba dve grupe muškaraca. Nakon odlaska sa pumpe iz jednog vozila je pucano na drugo i tada je smrtno pogođen Filip Z., a do njega je sedeo njegov mlađi brat.

Nakon što je konstatovana smrt, po nalogu VJT telo ubijenog mladića je poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novi Sad.

BONUS VIDEO: „REKLA JE – JEDAN JE PAO MRTAV“ Komšinica otkriva: Baba dečaka osumnjičenog za ubistvo tražila pomoć

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)