ODBAČENA KRIVIČNA PRIJAVA SSP PROTIV DIREKTORA "ARENE": Prijavili paušalno i bez dokaza

S. J. M.

15. 03. 2024. u 15:19

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu Stranke slobode i pravde podnetu protiv direktora „Beogradske arene“ Gorana Grbovića kojom je bio prijavljen zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, jer nema osnova sumnje da je učinjeno bilo koje krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, pa tako ni za prijavljeno krivično delo.

ОДБАЧЕНА КРИВИЧНА ПРИЈАВА ССП ПРОТИВ ДИРЕКТОРА АРЕНЕ: Пријавили паушално и без доказа

Foto: Nebojsa Parausic

Tužilaštvo nalazi da navodi krivične prijave nisu potkrepljeni nikakvim dokazima – dokazi nisu prikupljeni ni 17. decembra 2023. godine, niti kasnije, a nisu dostavljeni ni uz krivičnu prijavu.

Zbog toga ne postoje osnovi sumnje da je prijavljeni Grbović, kako to tvrdi podnosilac krivične prijave, omogućio okupljanje lica koja nisu stanovnici Beograda u Beogradskoj areni, u svrhu njihovog nezakonitog glasanja na izborima održanim 17. decembra 2023. godine.

- U odsustvu bilo kakvih konkretnih dokaza nije moguće ni koncipiranje smislenog zahteva za prikupljanje potrebnih obaveštenja, zbog čega je krivična prijava odbačena - naveli su iz Višeg tužilaštva. - Ukazujemo da se radnje koje se u prijavi pripisuju Grboviću navode paušalno, bez bilo kakvih dokaza kojima bi se potkrepile tvrdnje iz prijave, već se samo navodi da je činjenice iz prijave „video veliki broj građana“, da su „dokazi objavljeni na društvenim mrežama i medijima“, i tome slično. Dakle, uz krivičnu prijavu nije dostavljen nijedan dokaz da je „Beogradska arena“ zaista bila mesto gde su se skupljala i odakle su se ka biralištima prevozila lica koja su dolazila sa područja izvan teritorije Republike Srbije, a za koja podnosilac prijave tvrdi da su glasala na teritoriji grada Beograda. Pored toga nije utvrđen identitet nijednog takvog lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave