FESTIVAL "DECA KOMPOZITORI": Završni koncert U Dečjem kulturnom centru Beograda

V.V.S.

24. 10. 2023. u 14:23

POVODOM završnice 28. Republičkog festivala dečjeg muzičkog stvaralaštva "Deca kompozitori - FEDEMUS 2023" održaće se koncert u petak 27. oktobra, u Velikoj sali "Donka Špiček" Dečjeg kulturnog centra Beograd.

ФЕСТИВАЛ ДЕЦА КОМПОЗИТОРИ: Завршни концерт У Дечјем културном центру Београда

foto Promo

Festival dečjeg muzičkog stvaralaštva "Deca kompozitori", jedini je festival na kome deca, uzrasta od 7 do 15 godina, učestvuju kao kompozitori, tekstopisci i izvođači. Na ovogodišnji konkurs za dečiju kompoziciju u oblasti vokalnog i instrumentalnog stvaralaštva, stiglo je više stotina kompozicija iz četrdesetak mesta Srbije, koje su grupno ili pojedinačno komponovala deca osnovnih škola i nižih muzičkih škola, na svoje ili tekstove svojih vršnjaka. Na konkursu su učestvovali i učenici koji su komponovali instrumentalne kompozicije za određeni instrument i elektronske kompjuterske kompozicije.

Stručni žiri je odabrao najbolje kompozicije i autore tih kompozicija nagradio snimanjem CD-a u profesionalnom studiju. Na novom CD disku "U mojim snovima", u izdanju Dečjeg kulturnog centra Beograd, nalaze se pobedničke kompozicije dece kompozitora i kantautori iz cele Srbije koji će se i predstaviti na završnom svečanom koncertu u Dečjem kulturnom centru Beograd. Pokrovitelji festivala su Ministarstvo prosvete i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove