PRVI PUT "POZICIJA DETETA": Premijerno izvođenje predstave u režiji Ane Đorđević u Beogradskom dramskom

V.V.S.

27. 02. 2024. u 14:42

U BEOGRADSKOM dramskom pozorištu nova predstava na repertoaru: premijerno izvođenje "Pozicije deteta" (po motivima filma Razvana Raduleskua i Kalin Petera Nezera) je 2.marta, u režiji Ane Đorđević.

ПРВИ ПУТ ПОЗИЦИЈА ДЕТЕТА: Премијерно извођење представе у режији Ане Ђорђевић у Београдском драмском

foto S.Bajić

Inicijalni događaj u priči je automobilska nesreća sa smrtnim ishodom, u kojoj je na periferiji grada, na pešačkom prelazu, stradalo dete. Izazivač nesreće je devojka iz dobrostojeće porodice, ćerka poznate ali psihički nesređene estradne umetnice, bivše književnice i borca za socijalnu pravdu, sada opterećene poricanjem stvarnosti i problemima sopstvenog deteta.

Kako se navodi u najavi, majčino okorelo uverenje da je pretplaćena na posebnost osnovna je tema komada i, u skladu s tim, njegova ideja da se velike društvene nepravde osvetle iz ugla ličnog poimanja sveta ljudi koji ih čine... S druge strane, devojka koja je izvršila zločin od samog početka deluje kao pasivni posmatrač događaja oko sebe koji se tiču njene sudbine. Pod pritiskom griže savesti u njoj se po prvi put u životu budi instinkt koji je tera da se odmetne od sredine u koju je zarobljena od rođenja,majke, tetke, cele porodice, i rezlutira pobedom zdravog razuma, koji je,verujemo, nemoguće potpuno uništiti.

U predstavi igraju Paulina Manov, Jovo Maksić, Tanja Pjevac, Mina Nenadović, Vlada Milić i Stefan Radonjić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)