“SEDIMENTI I SENTIMENTI” VLADIMIRA LALIĆA: Poslednja izložba u Muzeju grada Beograda pred njegovu rekonstrukciju

V. V. S.

10. 11. 2020. u 16:56

U MUZEJU grada Beograda otvara se 13.novembra poslednja izlžba pred rekonstrukciju ovog zdanja - ''Sedimenti i sentimenti'' Vladimira Lalića.

“СЕДИМЕНТИ И СЕНТИМЕНТИ” ВЛАДИМИРА ЛАЛИЋА: Последња изложба у Музеју града Београда пред његову реконструкцију

Foto: Nemanja Maraš

Mladi umetnik predstaviće se beogradskoj publici na celom prvom spratu Muzeja (oko 800 kvadratnih metara ) sa novom, neizlaganom serijom radova na pleksiglasu, interaktivnim „site specific“ instalacijama, video radom, kao i sa radovima iz prošlih faza, za koje je više puta nagrađivan. Inače, Lalić je najmlađi autor koji je dobio priliku da izlaže samostalno u Muzeju grada.

POHVALA PROFESORA

Vladimir Lalić je izuzetan, posvećeni umetnik – grafičar. Dilomirao je kod mene sa bibliofilskom knjigom i jedan je od najboljih u mojoj praksi na FPU. Dobitnik je nagrade za crtež iz fonda Vladimir Veličković – kaže o svom studentu prof. Jugoslav Vlahović.

Ovo je sjajna prilika da okupim sve „sedimente“ mog rada na jednom mestu, kojih se poslednjih sedam godina poprilično nakupilo. Veoma mi je drago da će publika moći da vidi već izlagane, nagrađivane serije radova , ali i one dopunjene , kao i nove audio-vizuelne instalacije u kojima će moći i da učestvuje. Biće to najpotpuniji presek mog stvaralaštva i, svakako, prostorno najveća izložba do sada. – kaže Vladimir Lalić o izložbi koja će biti otvorena do 5.decembra.

Umetnikovi radovi već su predstavljeni u Francuskoj, a trenutno su izloženi i u Kraljevskoj akademiji u Bristolu (Engleska) i u trci za prestižnu nagradu za crtež. Da je i bukvalno “na dobrom glasu” svedoči čnjenica da je Lalić i školovan pevač - član hora VIVA VOX, pre toga bio je i u rok grupama “Abonos” i “Organized chaos”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!