GLUMCI SE U SUZAMA OPRAŠTAJU OD BEKJAREVA: Veliki čovek, pamtićemo te zauvek i hvala za sve!

Novosti online

16. 11. 2020. u 22:10

GLUMAC Ivan Bekjarev preminuo je danas u 74. godini, a kolege se opraštaju.

ГЛУМЦИ СЕ У СУЗАМА ОПРАШТАЈУ ОД БЕКЈАРЕВА: Велики човек, памтићемо те заувек и хвала за све!

Foto: P.Milošević

Vest o njegovoj smrti podelio je glumac Saša Joksimović na svom Instagramu, gde se i oprostio.

- Svemu si me naučio, moj si drugi otac bio. Sećam se kad sam te upoznao dragi profesore, 1999. na Akademiji u petici. Onaj vrisak ti se dopao, sećam se... A trebalo je da radimo sad i predstavu... Trebalo je. Mnogo sam tužan. Hvala ti za sve, profesore - napisao je on.

- Poslednji pozdrav divnom Ivanu Bekjarevu uz njegovu omiljenu pesmu. Otac i majka su mu bili iz Makedonije, a on je bio Beograđanin kojeg je publika širom Jugoslavije volela - napisala je Vesna Dedić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna)

Poslednji pozdrav uputila je i voditeljka Marijana Mićić.


- Zbogom Profesore. Za mene ste prvo bili glumac, poznati glumac. Onda ste mi postali Profesor. I prijatelj. Na kraju smo bili i kolege i partneri. Ali i tada ste ostali prijatelj, drug. Duhom mlad i uvek sa željom za ljudima i druženjem. Pamtiću vas zauvek Profesore i hvala za sve - napisala je ona.

 - VELIKI GLUMAC ! VELIKI ZVEZDAŠ !!! VELIKI ČOVEK !!!! Neka ti je laka zemlja - napisao je pevac Aca Lukas.

Glumica Gorica Popović takođe se oglasila tužnim povodom. 

- U šoku sam zbog Ivana. U februaru smo igrali "Koferče" u Madlenijanumu. Prosto ne mogu da verujem, znala sam da nije dobro, strašno mi je žao. Znam ga mnogo godina i često smo nastupali zajedno u nekim programima. Ovo je bila jedina predstava gde smo zajedno igrali. Strašno mi je žao. Jedan dobar glumac, čovek prepun energije, prepun glumačkog šarma! Jako mi je žao! - rekla je ona za Kurir.

Branislav Lečić istakao je da mu je veoma žao zbog smrti kolege. 

- Očigledno smo svedoci da glumci iz godine u godinu i to jako poznati u celom bivšem prostoru Jugoslavije odlaze, a jedan od njih je i Bejkarev. Nekad se desi da to jedno drugo preklopi što je za mene strašno, jer ih ja jako dugo znam. Sa nekima sam i igrao, a nekima sam se i divio na sceni kada sam i ja počinjao. Treba napomenuti još jednu stvar - da je Bekjarev bio i pedagog i da je predavao glumu svojevremeno dok je bio u punoj snazi. Na taj način je isto ostavio traga u svom umetničkom radu. Za glumce je uobičajeno da budu aktivni do skoro svoje smrti. U tom smislu glumci nemaju penziju, rade stalno i jedan od njih je svakako i Bekjarev. Baš mi je žao što je otišao, baš onako ste me iznenadili i sa tugom primam sve to - rekao je glumac.

I glumac Ivan Bosiljčić oprostio se od čuvenog glumca:

-  Vječnaja pamjat - napisao je Bosiljčić na Instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri