VELIKE TAJNE UDBAŠA: Predrag Miki Manojlović o ulozi u filmu Nenada Pavlovića "Trag divljači"

D. ALIHODžIĆ

27. 02. 2021. u 07:55

POSLE više od četiri decenije od saradnje sa Živojinom Žikom Pavlovićem u filmu "Hajka", naš poznati glumac Predrag Miki Manojlović prihvatio se saradnje i sa njegovim sinom, rediteljom Nenadom Pavlovićem.

ВЕЛИКЕ ТАЈНЕ УДБАША: Предраг Мики Манојловић о улози у филму Ненада Павловића Траг дивљачи

Foto ATAImages

U filmu "Trag divljači" čije snimanje počinje 1. marta na lokacijama u Knjaževcu, Zaječaru, Nišu i Beogradu, Manojlović glumi udbaša Blagoja, a ne krije da je prihvatio ulogu jer je u pitanju "poseban, odličan i ozbiljan film".

- Blagoje je čovek koji ne odustaje, on se bori za ono u šta veruje ali je upropastio porodicu. Scenario je vrlo složen. Iz mog ugla Blagoje je negativac. Zato što nije uspeo da uradi mnoge stvari sa porodicom i decom i zato što je ubio dosta nevinih ljudi u vremenu koje mi ne vidimo u filmu, ali o tome se govori. To je ono vreme kada je Ozna rasturala i čak mu i sin, koga glumi Uliks Fehmiu, kaže da su mu "ruke krvave do lakata" - priča Manojlović.

Ističe da je srećan što će se film snimati i u Nišu, jer je to grad koji poštuje glumce i gde je osvajao nagrade.

- Moja nekadašnja ideja u vezi sa Filmskim festivalom u Nišu nikada nije naišla na plodno tlo. Dakle, pored značaja koji je imao u Jugoslaviji, to je jedini festival ovog tipa koji postoji. Predlagao sam da bude mnogo širi, da nam pruži priliku da vidimo druge kinematografije, Bugare, Grke, Italijane, Špance, videli bismo ozbiljne domete u glumi.

POVRTARSTVO

POSLEDNjIH godinu dana najviše me radovalo povrtarstvo koje sam otkrio, a nisam imao pojma kako se to radi. Na jednom malom parčetu zemlje, na visini koja nije za sadnju, uspeo sam da proizvedem paradajz, tikvice, salatu, luk. Nisam znao koliko je to u suštini teško za održavanje, ukoliko nemate pesticide, a ja to nemam - ispričao nam je Manojlović.

Takav festival bi postao veoma značajan u regionu i Evropi - smatra Manojlović.

Otkriva nam da će po završetku rada na "Tragu divljači" otputovati u inostranstvo na novo snimanje, ali još ne može da govori o čemu se radi.

- U Srbiji se trenutno dosta snima i to naročito serije, a razlozi su poznati. Ali ne verujem da će to dugo da traje, jer serije koje se snimaju uglavnom liče jedna na drugu.

Previše ih je i previše je istih lica u njima, tako da kad gledate neku seriju - ne znate šta gledate - kaže Manojlović.

Nedavno je u okviru 32. filmskog festivala u Trstu dobio nagradu Eastern Star 2021 za povezivanje kinematografija Istoka i Zapada.

- Znači mi ta nagrada, ali moram da primetim da je u našim medijima prošla neopaženo. U suštini, kada ste mladi nagrade su vam potrebne i želite da ih imate, ali kada ih dobijete onda vam više nisu važne - smatra slavni glumac.

Manojlović ne krije da su ga pogodili odlasci jedne od najpoznatijih glumica sa prostora bivše Jugoslavije Mire Furlan i legendarnog kantautora Đorđa Balaševića, ali poručuje:
- Ovo su intimna pitanja i reći ću vam zašto. Ne volim u Srbiji ovu našu nekrofiličnu potrebu da svako govori o onome ko je otišao, a zapravo govori o sebi. Dakle, o smrti Mire Furlan, niste mogli da pročitate šta mislim o tome niti ću vam to reći, to je moja intimna stvar. Isto i za Đorđa Balaševića. Što se tiče oplakivanja, lepo je da ih je narod voleo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna