NE MOŽE FIZIKU DA PREDAJE MASTER ŠUMARSTVA: FSSB se ne slaže sa predloženim izmenama zakona

B.B.

24. 04. 2023. u 12:09

FORUM srednjih stručnih škola Beograda ne slaže se sa predlogom Ministarstva prosvete koji predviđa da nastavnik može da bude lice koje ima završeni master iz bilo koje oblasti a ne, kao do sada iz predmeta koji predaje.

НЕ МОЖЕ ФИЗИКУ ДА ПРЕДАЈЕ МАСТЕР ШУМАРСТВА: ФССБ се не слаже са предложеним изменама закона

Foto P. Milošević

- U praksi to znači da,  na primer  neko predaje fiziku, a završio je master studije iz šumarstva i na osnovu toga prima uvećanu zaradu - kaže Milorad antić, predsednik FSSB. - Ne znamo kome je ovaj suludi predlog pao na pamet. Postavlja se pitanje da li taj čovek zna nešto o obrazovanju, dali je ikada radio u školi i kročio u učionicu. Ako ovaj predlog bude prihvaćen trpeće isključivo kvalitet nastave. Da li neko želi da uruši i uništi obrazovni sistem u Srbiji.

On ističe da su školama potrebni kvalitetni kadrovi koji umeju da prenesu znanje učenicima, a ne polukvalifikovani nastavnici od kojih đaci neće dobiti adekvatno znanje.

- Rešenje ovog problema bi moglo da bude promena pravilnika o sistematizaciji radnih mesta - smtra Antić. - Ako informatiku predaju ljudi sa četiri semestra računarskih predmeta, zašto to isto ne bi moglo da se uradi za matematiku i neki drugi predmet u osnovnim i srednjim školama, ali ne i u gimnazijama. Na primer fiziku ili hemiju može da predaje u osnovnim i srednjim stručnim školama, ali ne i u gimnazijama. Ako hoćemo kvalitetno obrazovanje, onda moramo da imamo i kvalitetan i obrazovan kadar sa završenim master studijama na osnovu koji će biti uvećana zarada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!