DOBIJAJU DVE DIPLOME: Sedma generacija polaznika master studija u Beogradu i Rimu

B.B.

13. 10. 2023. u 15:57

PRAVNI fakultet Univerziteta u Beogradu i Univerzitet Tor Vergata iz Rima započeli su nastavu za sedmu generaciju studenata master akademskih studija iz oblasti menadžmenta javnih nabavki – Master in Public Procurement Management.

ДОБИЈАЈУ ДВЕ ДИПЛОМЕ: Седма генерација полазника мастер студија у Београду и Риму

Foto: Univerzitet u Beogradu

Zajednički studijski program dva univerziteta uspostavljen 2017. godine i odvija se uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) na Pravnom fakultetu u Beogradu. Polaznici su studenti iz Srbije i regiona Zapadnog Balkana.

Pozdravljajući studente, rektor prof dr Vlada Đokić zahvalio je evropskim partnerima na odluci da Univerzitet u Beogradu i Pravni fakultet, kao njegova istaknuta članica budu partneri u ovom značajnom programu, koji ujedno predstavlja i nastavak izuzetno dobre akademske saradnje sa Italijom. Studente su pozdravili i ambasador u Srbiji Luka Gori, dekan Pravnog fakulteta prof. dr Zoran Mirković, prof dr Sima Avramović, Džen Džekholt iz EBRD i prof. dr Gustavo Piga, šef departmana na Univerzitetu Tor Vergata.

 Procena je da će oblast nabavki značajno rasti u budućnosti, te će se otvoriti profesionalne mogućnosti u privatnim i javnim agencijama za stručnjake kao što su pregovarači, službenici za ugovaranje i administratori za upravljanje ugovorima, koji imaju visok nivo obuke u oblasti nabavki.

Po završetku master programa, studenti će dobiti zajedničku diplomu Univerziteta u Beogradu i Univerziteta Tor Vergata u Rimu. Do sada je ove studije završilo 146, a još 28 polaznika privode kraju izradu završnih radova.

U sedmoj generaciji programa je 27 studenata, 17 iz Republike Srbije, petoro iz Severne Makedonije, tri iz Bosne i Hercegovine, jedan iz Crne Gore i jedan iz Moldavije.

Državni Univerzitet Tor Vergata u Rimu osnovan je pre 41 godinu, ima 36.000 studenata, više fakulteta i departmana, a jedan je od tri vodeća intalijanska univerziteta u oblasti ekonomije i menadžmenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)