HRVATSKIM PODRUČJIMA POGOĐENIM ZEMLJOTRESOM: Uplaćeno više od 12 miliona evra pomoći od građana

Tanjug

06. 01. 2021. u 00:14

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da su građani do sada za pomoć područjima pogođenim zemljtresom u državnu blagajnu uplatili skoro 59 miliona kuna (oko 7,8 miliona evra), a Hrvatskom Crvenom krstu više od 35 miliona kuna (oko 4,6 miliona evra).

ХРВАТСКИМ ПОДРУЧЈИМА ПОГОЂЕНИМ ЗЕМЉОТРЕСОМ: Уплаћено више од 12 милиона евра помоћи од грађана

Foto: EPA

Naveo je da to pokazuje veliku solidarnost i ocenio da je Hrvatska, reagujući na zemljotres koji je pogodio centralnui deo zemlje pokazala svoju snagu i eliminisala ozbiljne pokušaje razgradnje države, prenosi SeeBiz.

Plenković je u Sisku nakon obilaska Opšte bolnice "Dr. Ivo Pedišić" rekao da su primarne ambulante aktivne i u Sisku i Petrinji istakavši da se u području zdravstva u kratkom roku napravilo maksimalno.

Plenković je izrazio zahvalnost i svim građanima na spontanim inicijativama, prenosi Hina.

- Ovo nije nekakva utakmica, takmičenje ko će prvi pomoći. Ovo je situacija u kojoj moramo imati sinergiju delovanja svih onih koji su za to nadležni i onih koji žele od srca da učine dobro delo - rekao je Plenković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024