"SIGURAN SAM DA ĆU SA PORODICOM OPET BITI ZAJEDNO": Fricl, koji je ćerku držao zatočenom i napravio joj sedmoro dece, oglasio se iz zatvora

Novosti online

11. 05. 2023. u 14:11

SEKSUALNI prestupnik Jozef Fricl (87) govorio je prvi put o svom snu o slobodi i u intervjuu rekao kako misli da će mu porodica "oprostiti" zločine i veruje da će ponovo biti "ujedinjen" sa njom.

СИГУРАН САМ ДА ЋУ СА ПОРОДИЦОМ ОПЕТ БИТИ ЗАЈЕДНО: Фрицл, који је ћерку држао заточеном и направио јој седморо деце, огласио се из затвора

Foto: Profimedia

Fricl je za The Sun rekao da "uvek misli" na svoju porodicu.

U šokantnom intervjuu iza rešetaka, austrijski silovatelj je rekao da želi da živi 130 godina.

Istakao je kako svakog dana vežba da bi bio fit kad ga puste na slobodu i ponovo se spoji sa porodicom koju je krio 24 godine.

Fricl je osuđen na doživotni zatvor 2009. godine nakon što je optužen za silovanje, porobljavanje i ubistvo zato što je držao ćerku zaključanom i silovao je tokom 24 godine u Austriji.

Fricl je svoju ćerku Elizabet držao zaključanu u ćeliji u porodičnoj kući u Amštetenu, silovao je i dobio sedmoro dece sa njom.

Jedna beba umrla je 1996. godine jer je Fricl odbio da joj omogući medicinsku pomoć. Troje dece je ostalo u ćeliji, dok je Fricl preostalo troje odgajao sa svojom ženom Rouzmari (84). Ona se razvela od njega kada je saznala za užasne zločine.

On takođe veruje da ima više vanbračne dece u inostranstvu nakon što je odlazio na strana poslovna putovanja.

Iz austrijskog zatvora u Kremsu, Fricl se oglasio za San preko svog advokata.

- Puno mi nedostaje porodica. Uvek mislim na njih i koliko bih voleo da vidim svoje unuke. Siguran sam da ćemo jednog dana opet biti zajedno i mislim da će mi oprostiti ono što sam uradio - rekao je Fricl u saopštenju.

Dodao je da mu je veoma žao zbog onog što je uradio i da žali zbog svojih zločina.

Opisujući svoj strogi plan ishrane i vežbanja, rekao je da svaki dan počinje sa kafom.

- Ovo moram da imam da bih se pravilno probudio, a zatim brzo sledi šolja vrućeg kakaoa. Nakon toga pijem čaj, i pojedem tri jajeta, parče tosta sa šunkom i kobasicu i sir. Uzimam i vitamin C, kao i magnezijum i cink - rekao je on.

Foto: Profimedia

Fricl, za kojeg se veruje da boluje od demencije, rekao je da pije i puno vode tokom dana.

- Nedavno sam pročitao da je naučno dokazano da ljudska bića mogu da dožive 150 godina ukoliko se pravilno hrane i vežbaju. Ja želim da živim 130 godina, to je moj plan - rekao je on.

Otkrio je da želi da se pomiri sa bivšom ženom, i tvrdi da su još uvek u braku uprkos tome što su se razveli pre 11 godina.

Bečki medij Heute piše da je Fricl rekao da "razume zašto ljudi žele da umre u zatvoru".

- Ali želim da jednog dana iskusim slobodu. Nikada se nisam plašio umiranja - dodao je on.

On navodno ne šeta dvorištem u zatvoru jer postoji nekoliko zatvorenika koji čekaju da ga prebiju.

U junu 2022. godine sud je presudio da Fricl mora da ostane u zatvoru visoke bezbednosti nakon što je sudija otkrio planove da ga prebace u blaži zatvor.

Njegov slučaj privukao je svetsku pažnju 2008. godine kada je Elizabet rekla policiji da ju je nasilni otac godinama držao u zarobljeništvu.

On je ćerku Elizabet namamio u ćeliju porodične kuće 1984. godine, kada je imala 18.

Svojoj ženi Rouzmari rekao je da je Elizabet pobegla i pridružila se kultu.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!