TURCI RAZOTKRILI VELIKU OBAVEŠTAJNU AKCIJU: Agenti Mosada pratili kretanje stranaca u njihovoj zemlji

Đ.G.

03. 07. 2023. u 09:05

AGENTI izraelske nacionalne obaveštajne službe Mosad pratili su kretanje stranaca u Turskoj radi informacija, izvestio je u ponedeljak TV kanal A Haber.

ТУРЦИ РАЗОТКРИЛИ ВЕЛИКУ ОБАВЕШТАЈНУ АКЦИЈУ: Агенти Мосада пратили кретање странаца у њиховој земљи

Foto: Printskrin Youtube/NowThis World

- Agenti na terenu kontraobaveštajnih službi Turske nacionalne obaveštajne organizacije (MIT), koji se sastoje od 10 različitih grupa zaduženih za Bliski istok, utvrdili su da je Mosad koristio tehniku daljinskog rutiranja putem interneta da bi došao do obaveštajnih podataka o strancima koji žive u Turskoj praćenjem vozila koja koriste GPS uređaje, utvrđivanje vaj-faj adresa uređaja, probijanje njihovih lozinki i određivanje njihovih adresa stanovanja - preneo je TV kanal.

Utvrđeno je da su svi kontakti iz inostranstva sa članovima grupe u Turskoj bili preko stotina jednokratnih internetskih linija za prenos podataka u vlasništvu kandidata u Španiji, Engleskoj, Nemačkoj, Švedskoj, Maleziji, Indoneziji i Belgiji.

MIT je takođe otkrio da je Mosad poslao arapske špijune regrutovane u Istanbulu u Liban i Siriju da prikupljaju obaveštajne podatke i lociraju operacije bespilotnih letelica, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)