MASOVNE PLJAČKE U FILADELFIJI: Na stotine tinejdžera haralo po prodavnicama

I.S.

27. 09. 2023. u 18:00

TINEJDžERI u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, izveli su masovnu pljačku, bez presedana. Više od stotinu njih, upalo je u prodavnice u centru najvećeg grada, Filadelfije, krale robu i zatim se davale u beg. Policija je uspela da uhapsi tek nekolicinu. U krađama i hapšenjima nije bilo povređenih.

МАСОВНЕ ПЉАЧКЕ У ФИЛАДЕЛФИЈИ: На стотине тинејџера харало по продавницама

Foto: I. Marinković

Na meti razjarenih tinejdžera našle su se prodavnice Lululemon, Epl stor, Futloker i drugi. Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako maskirani ljudi u kapuljačama trče iz Lululemona i policajci kako grabe nekoliko njih i odvode ih do trotoara.

Krađama je prethodio mirni protest zbog odluke sudije da odbaci optužbe protiv policajca iz Filadelfije koji je pucao i ubio vozača Edija Irizarija kroz prozor, ali nekoliko policijskih komandira reklo je da pljačka prodavnica nije povezana sa ranijim demonstracijama.

Pljačke su se dogodile istog dana kad je kompanija Target najavila da će zatvoriti devet prodavnica u četiri države, uključujući jednu u njujorškom kvartu Istočni Harlem i tri u oblasti zaliva San Franciska, upravo uz obrazloženje da "su krađe i organizovani maloprodajni kriminal ugrozili bezbednost njihovih radnika i kupaca".

BONUS VIDEO:

SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“: Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!