"TO NIJE TERORIZAM" Snimak se masovno širi mrežama - Ovako je Netanijahu govorio o bombardovanju bolnica (VIDEO)

Novosti Onlajn

22. 10. 2023. u 07:23

SNIMAK intervjua izraelskog premijera Benjamina Netanijahua iz 1983. godine, u kojem on objašnjava zašto ciljanje bolnica nije terorizam, viralan je na društvenim mrežama.

ТО НИЈЕ ТЕРОРИЗАМ Снимак се масовно шири мрежама - Овако је Нетанијаху говорио о бомбардовању болница (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tviter/mohammed_hijab

Netanijahu je u to vreme bio izraelski ambasador pri Ujedinjenim nacijama.

- Da vam dam primer šta terorizam nije. Britansko vazduhoplovstvo je 1944. godine krenulo u misiju bombardovanja. Cilj bombardovanja je bio štab Gestapoa u Kopenhagenu, savršena meta. Avioni su bacali bombe i promašili. Umesto štab Gestapoa, pogodili su dečiju bolnicu. Mnogo dece je ubijeno. Ovo je nesrećan ishod rata, može se desiti, ali to nije terorizam - rekao je tada Netanijahu.

Najmanje 4.137 Palestinaca je ubijeno, a više od milion raseljeno u izraelskim bombaškim napadima koji su trajali poslednje dve nedelje.

Izraelsko bombardovanje je najintenzivnije koje je Gaza ikada videla, a izraelski zvaničnici su rekli da bi mogla uslediti kopnena invazija.

Gaza je jedno od najgušće naseljenih područja na svetu sa više od 2 miliona ljudi koji žive na površini od oko 365 kvadratnih kilometara. Najjače izraelsko bombardovanje usmereno je na grad Gazu, najveći grad u Gazi.

Prema Ministarstvu za stambena pitanja Gaze, najmanje 30 odsto svih stambenih jedinica u Pojasu Gaze je ili uništeno ili oštećeno od početka bombardovanja.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je dokumentovala napade na 29 zdravstvenih ustanova, uključujući 19 oštećenih bolnica. Sedam bolnica, uključujući četiri u severnoj Gazi, pretrpelo je veliku štetu, morale su biti evakuisane i više ne rade.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

(Klix)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave