STOLTENBERG U POSETI ZEMLJAMA ZAPADNOG BALKANA: Generalni sekretar NATO-a danas stiže u BiH

Tanjug

19. 11. 2023. u 09:04

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg stiže danas u BiH, u okviru posete Zapadnom Balkanu.

СТОЛТЕНБЕРГ У ПОСЕТИ ЗЕМЉАМА ЗАПАДНОГ БАЛКАНА: Генерални секретар НАТО-а данас стиже у БиХ

FOTO: Tanjug/AP

NATO je ranije saopštio da je za večeras predviđena radna večera Stoltenberga sa članovima Predsedništva BiH.

Stoltenberg će se sutra sastati sa visokim predastavnikom u BiH Kristijanom Šmitom i predsedavajućom Saveta ministara Borjanom Krišto, a posetiće i sedište NATO-a u Sarajevu.

Nakon toga, Stoltenberg putuje u Prištinu, gde će razgovarati sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija, Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem, a potom će obići bazu Kfora i razgovarati sa komandantom Ozkanom Ulutašom.

U utorak je planirana poseta Beogradu i, kako je navedeno u saopštenju NATO-a, sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Stoltenberg u utorak popodne putuje u Severnu Makedoniju, gde će razgovarati sa predsednikom i premijerom te zemlje, Stevom Pendarovskim i Dimitrom Kovačevskim, kao i predsednikom Skupštine Talatom Džaferijem.

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!