IZRAELSKA VOJSKA: Završena misija uništenja infrastrukture Hamasa u severnoj Gazi (VIDEO)

Tanjug

07. 01. 2024. u 16:01

IZRAELSKA vojska saopštila je danas da je misija uništenja Hamasove infrastrukture u severnoj Gazi završena, kao i da je smanjila svoje vojne operacije u tom delu Pojasa dok se ofanziva usmerava na jug te enklave.

ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА: Завршена мисија уништења инфраструктуре Хамаса у северној Гази (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Poslednjih nedelja, Izrael je smanjio vojne napade na severnu Gazu dok proširuje ofanzivu na jugu te teritorije, gde se većina od 2,3 miliona Palestinaca u Gazi nalazi u malom području, usled humanitarne katastrofe i konstantnih vazdušnih napada, prenosi AP.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je ponovio da se rat neće završiti sve dok se ne ispune ciljevi eliminacije Hamasa, vraćanja izraelskih talaca i obezbeđivanja da Gaza neće biti pretnja Izraelu.

-Ovo kažem i našim neprijateljima i našim prijateljima, ovo je naša odgovornost i ovo je obaveza svih nas, saopštio je Netanijahu.

U izraelskim napadima vazduhom, kopnom i morem ubijeno je više od 22.700 Palestinaca i ranjeno više od 58.000, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi, ističući da su dve trećine ubijenih žene i deca.

MAJK PENS POTPISAO IZRAELSKE ARTILjERIJSKE GRANATE PORUKOM "ZA IZRAEL"

Bivši potpredsednik SAD Majk Pens izazvao je kontroverzu nakon što su izraelski mediji objavili fotografije na kojima američki zvaničnik potpisuje izraelske artiljerijske granate koje će biti ispaljene na Liban.

Fotografije prikazuju Pensa, tokom nedavne posete Izraelu, kako markerom potpisuje artiljerijske granate i ispisuje poruku "Za Izrael“, preneo je izraelski list Inet.

Pens, koji je služio kao zamenik bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu od 2017. do 2021. godine, posetio je u petak izraelske trupe stacionirane na granici Izraela i Libana usred višemesečnih sukoba između te zemlje i libanske militantne grupe Hezbolah, prenosi Arab njuz.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule