BAJDEN HITNO POZVAO KONGRES: Obezdbedite dodatnu pomoć Ukrajini

Tanjug

18. 01. 2024. u 07:24

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden primio je najviše zvaničnike Kongresa u Beloj kući koje je pozvao da brzo obezbede dodatna finansijska sredstva za podršku Kijevu u ratu protiv ruske agresije koja traje skoro dve godine.

БАЈДЕН ХИТНО ПОЗВАО КОНГРЕС: Обездбедите додатну помоћ Украјини

Foto Tanjug/AP

Predsednik Predstavničkog doma Majk Džonson je tokom sastanka saopštio Bajdenu da je potrebno izvršiti pooštravanje graničnih bezbednosnih mera SAD i da republikanci u Kongresu zahtevaju "suštinsku promenu politike", prenosi Rojters.

Bajden, Džonson i drugi kongresmeni koji su prisustvovali ​​sastanku u sredu u Beloj kući, u velikoj meri se slažu o nastavku podrške Kijevu i primeni jačih bezbednosnih mera na granici SAD, ali i dalje postoji neslaganje oko detalja mera prema migrantima, koje prevazilaze ono što je Bajden spreman da prihvati, navodi britanska agencija.

- Predsednik je pozvao Kongres da brzo obezbedi dodatna sredstva za podršku Ukrajini i pošalje snažan signal odlučnosti SAD. On je takođe jasno stavio do znanja da moramo da delujemo odmah kako bismo odgovorili na izazove na granici - navodi se u saopštenju Bele kuće nakon sastanka.

Vašington pojavača pritisak

Najviši zvaničnik demokrata u američkom Senatu Čak Šumer saopštio je da je na sastanku postignut dogovor o rešavanju pitanja bezbednosti granice i finansiranja Ukrajine.

- U toj prostoriji je postojao izuzetan konsenzus. Skoro svaka osoba u toj prostoriji - demokrata, republikanac, Predstavnički dom, Senat govorila je o važnosti pomoći Ukrajini - rekao je Šumer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave