BELORUSIJA DONOSI ZAKON PROTIV LGBT ODNOSA: Nisu priznati istopolni brakovi niti su dozvoljene parade ponosa

Novosti online

19. 02. 2024. u 13:33 >> 13:37

BELORUSIJA je pripremila nacrt zakona kojim se kažnjava ''promovisanje netradicionalnih odnosa'', a koji se odnosi na LGBT odnose, preneo je danas Rojters.

БЕЛОРУСИЈА ДОНОСИ ЗАКОН ПРОТИВ ЛГБТ ОДНОСА: Нису признати истополни бракови нити су дозвољене параде поноса

Foto: Pixabay

Državni tužilac Belorusije Andrej Šved je pred poslanicima rekao da je pripremljen predlog zakona kojim se uspostavlja administrativna odgovornost za promovisanje ''nenormalnih odnosa, pedofilije i dobrovoljnog odbijanja da se imaju deca'', navodi Rojters, dodajući da je nacrt zakona u proceduri usvajanja.

Homoseksualnost je dekriminalizovana u Belorusiji 1994. godine, ali u toj zemlji nisu priznati istopolni brakovi i nisu dozvoljene parade ponosa.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko javno je ismevao pripadnike LGBT populacije, nazivajući gej muškarce ''perverznjacima'' i ''krajnje odvratnim''.

Zakon o antigej propagandi usvojen je u Rusiji 2013. godine i prema njemu je zabranjeno javno izražavanje načina života pripadnika LGBT populacije.

Prošlog decembra Vrhovni sud Rusije zabranio je ono što je nazvano "međunarodnim LGBT društvenim pokretom", označivši ga kao ekstremističku organizaciju.

BONUS VIDEO: LUKAŠENKO NAKON SASTANKA SA SIJEM: Želimo da Kina postane moćna sila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!