TRAKTORIJADA STIGLA I U GRČKU: Poljoprivrednici blokirali granični prelaz Evzoni

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

20. 02. 2024. u 23:14

GRČKI poljoprivrednici blokirali su večeras granični prelaz Evzoni za ulazak u Grčku, a putničkim i teretnim vozilima je dozvoljen prolaz na svakih pola sata po deset minuta.

ТРАКТОРИЈАДА СТИГЛА И У ГРЧКУ: Пољопривредници блокирали гранични прелаз Евзони

Foto: Tanjug/AP

Vest je za agenciju MIA potvrdio načelnik Južnog regionalnog centra za granične poslove pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Severne Makedonije Slavčo Bogev.

-Od 18 časova po makedonskom vremenu otežan je ulazak u Grčku preko prelaza Evzoni zbog blokade grčkih poljoprivrednika. Rampe se podižu po deset minuta na svakih pola sata i za sada nemamo informacije do kada će prelaz biti blokiran, rekao je Bogev, prenosi Sitel.

Na ostalim graničnim prelazima između Severne Makedonije i Grčke promet putnika i robe za sada se odvija normalno, a do 19 sati zastoj je od tri sata na prelazu Mejitlija-Niki, koji su grčki poljoprivrednici blokirali od 16 časova.

Grčki poljoprivrednici su ranije danas dovezli traktore u Atinu kako bi protestovali ispred parlamenta zbog sve većih cena energenata, konkurencije iz inostranstva i nerešenih problema zbog nedavnih poplava.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!